Mračne tajne koje se kriju iza prekida veze

Često o prekidima mislimo da znamo puno, a u stvari smo pod utjecajem nesvjesnih projekcija koje svakodnevno hranimo, a da ih nismo ni svjesni. Mi smo danas jako u mislima i to nas odvaja od naše prirode, zato ne možemo vidjeti govor tijela koji nam unaprijed govori što radimo sa tijelom iako mislimo da se ponašamo drugačije.

Jednom mi je Marko (ime je izmijenjeno) na savjetovanju potpuno hladno rekao da je prekinuo sa svojom djevojkom.

Nedostatak osjećaja aktivirao je obrazac kojim se služio u djetinjstvu, a on mu je pomogao nadvladati bol i razočarenje koje je proživljavao sa roditeljima.

Kasnije smo ponovno oživjeli osjećaj djetinjstva kako bi se mogao doživjeti u sadašnjoj situaciji.

Dakle, ukoliko se nakon prekida ponašamo hladno, to je zaštitni mehanizam pomoću kojeg se svijest brani od intenzivnih osjećaja boli koje više ne želi ili ne može obraditi.

Ovaj zaštitni mehanizam se može manifestirati različito. Neki će doći na radionicu ili na jyotish savjetovanje naizgled nezainteresirani i distancirani kako bi se podsvjesno zaštitili od otvaranja ili se mogu ponašati obrnuto, kao da pokazuju veliki interes, a zapravo su distancirani.

U odnosu se često ponašamo na ovakav način. Primjerice, Ana je Toniju izjavljivala ljubav, a on je ustvari osjećao njen bijes i odbijanje.

Ti osjećaji su za Anu imali prijeteći karakter i ona ih je odlučila doživjeti kao ljubav. Toni je na njezinu ”ljubav” reagirao šutnjom što je izazvalo njen bijes koji je razotkrio pravo lice odnosa, tj. njenu nemogućnost da pruži ljubav.

 

Ana je kroz terapiju s vremenom shvatila da je svoju agresiju prikrivala ljubaznošću jer se bojala sukoba. Takvo neprestano kontroliranje, stvaralo je umor i napetost jer je morala potiskivati negativne osjećaje, što joj je oduzimalo energiju.

Još jedan primjer je odnos Danijela i Marte. Danijel je prema Marti pokazivao osjećaje odbojnosti, a time je prikrivao svoju zaljubljenost. On je bio sklon prekidima i isticanju negativnih osjećaja kada bi mu se netko svidio jer se štitio od straha da će biti ostavljen ili povrijeđen.

Često ne vidimo da ne postoji usklađenost emocija, misli i djela i da odnosima vladaju duboki otpori kao obrambeni mehanizmi koji približavanje ljubavi registriraju kao alarm i poziv na zaštitu, odnosno tijelo svojim položajima stvara obranu od emocija, a da toga velika većina nije svjesna.

U prekidima se većina koncentrira na formalne opće prihvaćene stavove dok malo kada pokazujemo spremnost da se pozabavimo ovim toksičnim osjećajima.

Bit rada na sebi nije opravdanje svojih akcija već promatranje svojeg djelovanja u kojem nam tijelo pokazuje evidentno odbijanje ljubavi, pogotovo kada nam se drugi približi, što već vidim na prvom susretu, bilo na radionici ili jyotish savjetovanju.

Mi smo danas jako u mislima i to nas odvaja od naše prirode, zato ne možemo vidjeti govor tijela koji nam unaprijed govori što radimo sa tijelom iako mislimo da se ponašamo drugačije.

Ljudi žele ljubav, ali mnoge ljubavi su pod utjecajem naslijeđenih kolektivnih obrazaca, srama, osjećaja krivnje, straha i ljutnje, kao i naslijeđa raja u kojem projiciramo želju da će svi problemi nestati kada uđemo u vezu.

Iako spomenuto smatramo problematičnim, upravo je suprotno. Sve su to aspekti kroz koje rastemo u ljubavi, postajemo snažni i sposobni razumjeti dubinu ljubavi i njenu manifestaciju, te time postajemo ono što kao sjeme nosimo u sebi, a to je biće koje spoznaje i postaje sposobno davati ljubav.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.