Moderni, neutralni i neobični koncepti uređenja doma

Društvena mreža Pinterest godinama unazad neiscrpan je izvor inspiracije za brojne aspekte života.

Neizostavna je za praćenje trendova za vjenčanja, modu, kozmetiku, kuvanje, a jedan od najvećih segmenata je sigurno arhitektura i uređenje enterijera.

Posljednjih nekoliko godina Pinterest „izbacuje“ predviđanja za trendove koji će (p)ostati hit u godini pred nama – predviđanja se temelje na ključnim riječima koje korisnici pretražuju, a koje bilježe najveći porast pretraživanja.

MULTIFUNKCIONALNA RJEŠENJA
Naše domove prethodne godine morali smo urediti tako da imaju više funkcionalnog prostora, a zbog konstantnog boravka u kući uzrokovanog pandemijom virusa korona, a ovaj će se trend vjerovatno nastaviti i u ovoj godini. Pretrage poput „ideje za kancelariju u ormaru“ i „polica za knjige kao pregrada“ na Pinterestu povećane su 200 odsto, odnosno 150 odsto u odnosu na prošlu godinu. Pritom je najveći interes iskazan za kućne kancelarije i kutke za rad od kuće.

MODERNO I NEUTRALNO
Iako se čini da su interijeri postali živopisni i kako se ljudi sve manje boje biti hrabri pri korištenju boja, riječi koje pretražuju na Pinterestu govore suprotno. Riječi moderno i minimalistički bilježe porast, na primjer „minimalistički dizajn kupatila“ za čak 400 odsto, a „moderna minimalistička kuhinja“ za 115 odsto u odnosu na prošlu godinu. Pojednostavljuju se i palete boja: „zemljani tonovi“ i „neutralne palete boja“ pretražuju se tri puta više iz godine u godinu.

JAPANDI
Prirodna privlačnost skandinavskog stila već je godinama u trendu, ali u najnovijem hibridnom stilu kombinuje se s japanskim minimalizmom, pa tako zanimljivom kombinacijom riječi Japan i Skandi nastaje Japandi. Odlikuje ga spajanje rustikalnosti skandinavskog stila s minimalističkom elegancijom vječnog japanskog stila. Pretrage za Japandi povećane su 100 odsto u odnosu na 2019. godinu, a Pinterest očekuje da će 2021. ovaj stil doživjeti pravi bum.

OTVORENE KUHINJSKE POLICE
Otvorene kuhinjske police biće veliki hit i u 2021. godini. Pinterest izvještava da je porast pretraživanja za „police za tanjire“ i „viseće police“ velik. Osim samih polica, postaje važno i ono što ćete na njima izložiti. Tako je, na primjer, pretraživanje za „bakreno posuđe“ i „šareno stakleno posuđe“ povećano za 35 odsto, odnosno 135 odsto. Tako će i tokom 2021. godine pred nama i kuhinja postati svojevrsna funkcionalna galerija gdje će glavni eksponati biti lijepi kuhinjski komadi.

NEOBIČNA NEONSKA RASVJETA
Ipak nije sve tako minimalno i neutralno. Među nekim dizajnerima omražena šarena LED rasvjeta doživljava rast popularnosti. Pretrage za „soba s LED rasvjetom“ porasle su čak 300 odsto. Posebna je priča neonska rasvjeta, čije je pretraživanje poraslo za nevjerovatnih 800 odsto. Neonske stone i zidne lampe ulaze na velika vrata i postaju jedan od nezaobilaznih trendova koji će nas pratiti

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Top komad koji ide uz sve

Pročitaj →

Savjeti kako mališanima osigurati prostor za prve korake

Pročitaj →

Najdjelotvornije prirodne maske za lice

Pročitaj →

Moderni i seksi pleteni setovi

Pročitaj →

Macina trava olakšava put do potomstva

Pročitaj →

SAVREMEN DOM SA ČAK 16 RAZLIČITIH PODNIH NIVOA

Pročitaj →

ČORBA PUNA ZDRAVLJA

Pročitaj →

TJESTENINA U UMAKU OD CRVENE PAPRIKE

Pročitaj →

Plakanje je uvijek poziv upomoć

Pročitaj →

Ovaj znak hladan je kao stena

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. APRIL 2021

Pročitaj →

Pravila koja kroje proljećni stil

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.