MODERNA ARDMORE KUĆA U ČIKAGU SA VRLO NEOBIČNIM TLOCRTOM

Kuća koja nosi naziv Ardmore predstavlja prvi projekat dizajn studia Kwong Von Glinow, u Čikagu.

Svojim izgledom ona dokazuje da su dizajnerski obrasci koje ima dati studio vrlo dobro – izbrušeni. Smeštena na placu kraj sokaka, ova kuća se odliukuje savremenim tlocrtom koji preokreće privatne i javne životne prostore, pri čemu se zajedničke prostorije nalaze na poslednjem spratu a spavaće sobe odmah ispod njih. Budući da je viši, otvoreni gornji nivo ima mnogo više koristi od prirodnog osvetljenja, jer su prozori na njemu nalaze na sve četiri strane.

Zakrivljeni atrijum dvostruke visine prolazi celom dužinom kuće protežući se do najvišeg nivoa, vizuelno povezujući prostore. Stepenište se nalazi skriveno odmah iza zakrivljenog zida i vodi do drugog sprata. Četiri velika drvena trougla koja se nalaze uz plafonske kosine ocrtavaju pet područja otvorenog koncepta: dnevnu sobu, trpezariju, malo kupatilo, kuhinjsko ostrvo i kuhinju.

Enterijer na svakom koraku zadržava svoju minimalističku paletu boja. Izbor materijala belih zidova i plafona uparenih sa belim hrastovim drvenim podovima, pregradama na plafonu i nameštajem, čine da prostor deluje sveže, čisto i vrlo svetlo. Spavaće sobe koje se nalaze u prizemlju prave sasvim dovoljno prostora atrijumu koji ponosno postoji na svom mestu.

I dok je unutrašnjost prozračna i svetla, spoljašnjost je opisana tamnom bojom i odlikuje je tradicionalnim pravougaonim oblikom. Kuća se nalazi na betonskoj osnovi, isprekidanoj mestimičnim prozorima koji gledjau ka podrumu. Prvi sprat je u svetloj sivoj boji, dok su drugi sprat i prostor pod krovom obavijeni crnim drvetom.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.