MODERAN DIZAJN KLASIČNE KUĆE U BELGIJI OD BELE CIGLE

Kompaktan urbani dizajn, dobija sve više pažnje u poslednje vreme.

Teži se ka kombinacijama do sada ne spojivih sistema gradnje, dizajna i arhitekture. Urbano okruženje je vrlo često zahtevno za gradnju. Malo prostora, uske parcele, kao i pronalaženje ravnoteže između estetike i ergonomije problemi su kojima se treba posvetiti pažnja. Kuća do koje vas danas vodimo nalazi se u Belgiji, i ističe sve svojim urbanim dizajnom. Ona nosi naziv Vinken House i karakteristična je po tome što spaja klasiku sa modernom funkcionalnošću.

Pri kreiranju ove kuće fokus je bio na stvaranju rezidencije koja će maksimalno uštedeti prostor, a s druge strane vlasnicima obezbediti komfor koji im je neophodan. Porodica u čijem je vlasništvu ova kuća, ranije je živela u mnogo većoj kući, dok je parcela na kojoj je ova kuća građena bila upola manja. Samim tim trebalo je premostiti ovaj problem, stvaranjem više vertiklanih prostorija i korišćenjem više krovova koji su ujedno oblikovali spoljašnji izgled kuće.

Ono što je posebno interesantno u pogledu gradnje ove neobične kuće je činjenica da je za oplemenjenje njene spoljašnjosti korišćena bela cigla. Upečatljive crvene linije između cigala dale su kući specifičan izgled i izražajnost. Na ovakav način klasična kuća od opeke pronašla je savršen način uklapanja u moderan svet. Drveni okviri oko prozora i velika drvena vrata, predstavljaju teksturalni kontrast koji sa sobom nosi notu tradicije.

Unutrašnjost je ispunjena svetlošću i kroz nju se proteže minimalistički stil. Ova kuća predstavlja jasan dokaz da je moguće ispuniti očekivanja u pogledu komfora i funkcionalnsti kada je savremena gradnja u pitanju, čak i ako je prostor sa kojim se raspolaže vrlo mali i uzak. Skladan dizajn i zanimljive kosine učinile su da uprkos težnji ka prostranosti ova kuća ne deluje previše ogromno na malom prostoru.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.