MOĆNA VLAŠKA MAGIJA

Obredi i rituali vlaške magije treba, pre svega, da pomognu ljudima u bolesti i nevolji, ali mnoge vračare zloupotrebljavaju svoju moć radeći o glavi članovima svoje porodice, pa čak i svojoj deci U Srbiji je veoma rasprostranjena i cenjena vlaška magija koja se „praktikuje“ više milenijuma i duboko je usađena u kolektivnu svest vlaškog bića. Šezdeset petogodišnja Natalija Bogosavljević iz Despotovca gotovo četiri decenije izučava vlašku magiju i otkriva tajne rituala, obreda i bajalica kojima se vlaške vračare i vidovnjaci služe za kontaktiranje sa višim silama da bi ljubav, zdravlje, moć i blagostanje učinili dostupnim svakom čoveku, ali ukazuje i na opasnosti zloupotrebe magije i tajnih rituala: „Rođena sam u Bajinoj Bašti, a detinjstvo sam provela u Vojvodini. Bila sam deveto dete u porodici, vrlo nestašna, više sam se družila sa dečacima. Odmalena sam imala vizije i snove koji su se na javi ostvarivali, pa sam ljudima iz svog okruženja mogla da predvidim buduće događaje“, kaže Nata.

PASTORKA MI JE ‘RADILA O GLAVI’

Ubrzo je od muškobanjaste devojčice izrasla u lepu devojku koju su primetili fotografi, pa se izvesno vreme bavila manekenstvom. Njen muž bio je pre nje bio oženjen Vlajnom sa kojom je imao kćerku. Devojka je, upoznata sa tajnama vlaške magije, počela da zloupotrebljava svoje znanje i da kvari bračnu sreću svojoj maćehi. „Pastorka mi je radila o glavi. Pravila mi je jake vračke i pokušavala da naruši moju bračnu sreću i zdravlje, ali sam se, pošto sam vidovita i da imam natprirodne moći, uspešno borila protiv njene crne magije kojom je pokušala da spreči da zatrudnim, da bi moj suprug pomislio da sam ‘falična’ i da bi me oterao iz našeg doma. Pored arapske i muslimanske, najopasnija je vlaška magija. Njom se najčešće bave žene, a rade o glavi i članovima svoje porodice, pa čak i svojoj deci. Vešto se prikrivaju i ne vole da se pokažu. Za svoje rituale koriste i biljke i životinje, a najčešće se bave ljubavnom magijom, takozvanim ‘zaključavanjem’,“ priča Nata. Prag njenog skromnog despotovačkog doma dosad su prešle hiljade ljudi iz svih krajeva naše zemlje, a često je posećuju i naši zemljaci iz inostranstva koji sumnjaju da su im vlaške vračare nabacile čini.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.