Ministarstvo: Dostavljena dokumentacija za carinjenje donacije UAE

SARAJEVO – Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara saopštilo je danas da je 25. maja uredno dostavilo spisak robe i svu prateću dokumentaciju kako bi, shodno zakonskim procedurama, bio završen postupak carinjenja donacije iz UAE i apelovalo na Ministarstvo bezbjednosti da što prije okonča potrebne procedure.

Iz Ministarstva inostranih poslova navode da je riječ o vrijednoj donaciji privatnog lica koja je stigla u BiH posredstvom ovog ministarstva i da institucije UAE nisu bile u mogućnosti da specifikuju vrijednost donirane opreme, kao što je to bio slučaj sa većinom opreme koju je primila BiH.

„Donator, iz njemu znanih razloga, nije htio niti je to u skladu sa njihovim običajima, da naznači vrijednost donacije koju je privatno uputio za građane BiH. Mi smo u Ministarstvu inostranih poslova to jasno naznačili i o tome upoznali Ministarstvo bezbjednosti, odnosno nadležno Koordinaciono tijelo za zaštitu i spasavanje BiH, uz napomenu da ćemo ih pravovremeno obavijestiti u slučaju da dobijemo nove dodatne informacije“, ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva inostranih poslova podsjećaju da je slična donacija iz UAE bez ikakvih problema prihvaćena u Crnoj Gori i još nekim državama, prošla carinske i administrativne procedure i distribuisana građanima ovih zemalja kojima je pomoć i upućena putem ove privatne donacije.

„U ovakvim situacijama institucije u čijoj je nadležnosti prijem pomoći za BiH, u našem slučaju Ministarstvo bezbjednosti, pristupaju formiranju stručne komisije koja utvrđuje vrijednost primljene pomoći i na osnovu tih parametara provodi administrativnu proceduru koja je predviđena za ovu vrstu robe“, dodaje se u saopštenju.

Iz Ujedinjenih Arapskih Emirata 26. maja BiH je uručena pomoć za borbu protiv epidemije virusa korona. Značajan dio donacije predstavlja 40 respiratora i 100.000 testova koji su medicinska sredstva, a za koja je neophodna posebna dozvola nadležnih organa.

Donaciju je primilo Ministarstvo inostranih poslova, a nakon slijetanja aviona kompletna donacija smještena je u skladišni prostor Kargo centra Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Riječ je o 2.145 paketa pomoći raspoređenih na sedam glavnih paleta i osam manjih kontejnera ukupne težine 20.870 kilograma.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DODAJTE BOJE OVOM SUMORNOM DANU: Zvezde otkrivaju koji je vaš OMILJENI KOKTEL, a mi smo vam spremili i RECEPTE za njih

Pročitaj →

OBRATITE PAŽNJU! Ovaj znak će vam uništiti život, a ovaj će biti vaš vitez

Pročitaj →

ZAŠTO STE SAMI? Jarac izgleda ZASTRAŠUJUĆE, Blizance NIKO NE SHVATA OZBILJNO

Pročitaj →

LJUBAVNI HOROSKOP od 25.10 do 1.11.2020

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 25. OKTOBAR 2020

Pročitaj →

Pametne, lijepe i – same! Zašto je to tako?

Pročitaj →

Ti si jača od svega i zato kreni – živi život od kojeg ćeš zasjati

Pročitaj →

Ovo nas najviše oslobađa od stresa

Pročitaj →

Stilski način nošenja mini suknje ove jeseni i zime

Pročitaj →

Kako učvrstiti porodične odnose u izolaciji?

Pročitaj →

Njegujte vase lice na prirodan način a pritom vas neće koštati ni marke

Pročitaj →

BOSS predstavio proleće/leto 2021 kolekciju

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.