Milena ima samo 19 godina i uveliko ruši sve predrasude: Suvereno vlada „muškim zanatom“ iako su mnogi sumnjali

Priča o devetnaestogodišnjoj Mileni Negovanović iz sela Gornja Šatornja kod Topole, jednoj od retkih devojaka koja se odlučila da bude varilac, pre nekoliko meseci obišla je Srbiju. Ova vredna i neobična devojka sada je dobila i svoj prvi zvanični posao u jednoj velikoj kompaniji u Kragujevcu i ponosna je što je stala rame uz rame sa iskusnim majstorima ovog teškog zanata, za koji preovladava mišljenje da je isključivo muški.

Nekoliko puta sam bila u situaciji da mi kažu, ti si devojka nećeš moći to da radiš, teško je. Bilo je mnogo takvih predrasuda, pa sam mislila da će biti isto i kad sam otišla na razgovor za posao u Kragujevac. Imala sam veliku tremu, bilo je mnogo ljudi koji su posmatrali i ocenjivali moj rad, a ja sam dala sve od sebe. Nakon što sam završila određeni zadatak vezan za zavarivanje čula sam samo da su mi rekli da sam odmah prmljena. Mojoj sreći nije bilo kraja“, priča Milena koja je od 01. marta od ranih jutarnjih sati na radnom mestu.

Od malena je bila drugačija od svojih vršnjakinja i umesto sa lutkicama, igrala se sa alatom u radionici koja se nalazila u blizini njene kuće. Kad je odlučivala koju srednju školu želi da upiše, umesto kuvarskog, kojačkog ili poslastičasrkog zanata odlučila je da bude varilac. Pa njen otac u šali vrlo često kaže „ti si ćero tatin sin“.

Ona je bila odlučna da to završi i mi kao roditelji smo joj bili podrška. Ponosni smo na nju, jer je zaista divno i vredno dete. Malo smo i uplašeni zbog vrste posla kojim se bavi, jer biti varilac nije nimalo lako, ali ona uvek demantuje naš strah jer je odličan majstor“, kaže Milenin tata Radisav.

Kako bi obavljala svoj posao bez greške, Milena ima punu radnu opremu, sve potrebne aparate i zaštitnu masku. Dok nije dobila zvaničan posao ona je varila po selu i za to vreme postala je jedan od omiljenih majstora u selima u okolini Topole.

Najvažnije je dok radite da vam ruka bude mirna i tako vučete levo desno, u zavisnosti šta varite. Ponekad se ne vidi svaka sitnica pod zaštitnom maskom, ali ipak već sam se navikla“, rekla je.

Veliku podršku ovoj mladoj devojci pruža i majka Radana, koja ni u jednom momentu nije pokušala Milenu da odgovori da se ne bavi ovim teškim poslom i potpuno je razume, iako je kecelju poželela da zameni aparatom za varenje.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.