Milanče Radosavljević

Milan Milanče Radosavljević (Barič, kod Obrenovca, 8. jul 1944) srpski je pevač narodne muzike. Rođen je u selu Bariču kod Obrenovca 13.oktobra 1944. godine. Talenat i ljubav prema muzici nasledio je od oca koji je bio uspešno svirao više instrumenata: violinu, frulu, klarinet i ostalo. Prve pesme je naučio od oca. Harmoniku je zavoleo kao dete. Prvi put ju je video kod komšije 1957. godine, i uskoro su mu roditelji kupili jednu.

Počeo je uzimajući časove sviranja kod profesora. Nakon 6-7 meseci bio je jedan od najboljih učenika.

Presudan trenutak u njegovom životu bio je susret sa kompozitorom Aleksandrom Stepićem sa čijim orkestrom su u to vreme mnogi pevači snimali ploče. Milanče je u to vreme pevao i svirao u restoranu Park, u Železniku. Na inicijativu tekstopisca Mlađe Nikolića, Stepić je došao u hotel da ga čuje. Milanče je te večeri imao na repertoaru nekoliko težih pesama Šabana Šaulića za izvođenje ali ih je pevao sa lakoćom.

Prvu singl-ploču sa Stepićevim pesmama izdao je 1975. godine za aleksandrovački „Diskos“. Za početak su izabrali dve pesme: „Pozdravi draga sina“ i „Ti ode za uvek“. Sa Stepićem je snimio sveukupno tri singl-ploče. Nakon toga je usledila pauza od nekoliko godina.

Ljubav prema pevanju i sviranju koju je pokazivao još kao dečačić, vremenom je prerasla u profesiju. Bio je član Udruženja muzičara 24 godine. Kasnije je otišao u invalidsku penziju.

Nastupao je u mnogim mestima po Jugoslaviji. Gostovao je u Nemačkoj, Švedskoj, Francuskoj, Austriji i ostalim zemljama.

Živi u rodnom Bariču. Oženjen je, ima dvoje dece i četvoro unučadi. Sin mu svira harmoniku, a ćerka je završila odsek klavira i radi kao profesor u muzičkoj školi Stanković u Beogradu

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.