Microsoft najavio gašenje LinkedIn mreže u Kini

NJUJORK- Kompanija Microsoft je najavila danas da će ugasiti lokalnu verziju LinkedIna u Kini, koji je poslednja velika američka društvena mreža koja nastavila rad u toj zemlji.

U saopštenju Microsofta se navodi da će LinkedIn biti zatvoren zbog „znatno izazovnijeg poslovnog okruženja i povećanih zahtjeva usklađivanjem s novim propisima u Kini“, prenosi CNBC.

Umjesto toga, američki tehnološki div će u Kini pokrenuti veb sajt za traženje posla koji nema LinkedInove funkcije društvene mreže.

LinkedIn je pokrenut u Kini 2014. godine sa ograničenim funkcijama osmišljenim tako da budu u skladu strožim zakonima o internetu u toj zemlji.

Odluka o gašenju ove mreže donesena je pošto je kineski internet regulator naložio LinkedInu u martu da bolje moderira svoje sadržaje za šta je kompaniji dat rok od 30 dana, objavio je Vol Strit Žurnal pozivajući se izvore upoznate s materijom.

Nova Microsoftova platforma u Kini, pod nazivom „InJobs“, neće uključivati društvene sadržaje niti će omogućavati korisnicima da dijele objave ili članke.

Prema podacima portala Statista, Kina je treće najveće tržište američke kompanije. Glavni izvršni direktor Microsofta Satja Nadela izjavio je u julu doprinos LinkedIna godišnjim prihodima kompanije iznosi oko 10 milijardi dolara.

Microsoft je kupio Linkedin 2016. godine za 26,2 milijarde dolara.

 

 

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.