METODA KOJOM JEVREJI VASPITAVAJU DECU SMATRA SE NAJBOLJOM NA SVETU

Ova pravila garantuju da ćete odgajiti pravog malog genija

Jevrejska kultura zagovara način vaspitanja koji se zasniva na pohvalama dece i malo drugačijiim principima od onih na koje smo navikli. Zbog pravila kojih se strogo drže, deca koja odrastaju poštujući ova pravila izrastaju u samouverene i uspešne ljude.

Ovo je 7 zlatnih pricipa:

1. Ne stvarajte deci komplekse

Oni nikad svom detetu neće reći – nisi to dobro uradio, već će umesto toga izgovoriti – kako je dobaro dete poput tebe mogao da uradi nešto tako pogrešno?

„Moje dete nema i ne može da ima mane“ – takav je stav jevrejskih majki. Možda ih vide, ali niko drugi neće znati za to.

2. Razumna sloboda

Savremeno jevrejsko vaspitanje kombinuje dve naizgled kontradiktorne stvari: slobodu deteta i stroga pravila.

Oni neće poludeti ako dete napravi neki nestašluk, ali će dete dobro znati do koje granice može da ide. Pričom i objašnjavanjem se postiže dobar balans u vaspitavanju.

3. Pohvalite svoje dete što češće

Roditelj treba da hvali dete i za najmanja dostignuća. Ako se trudimo da primećujemo sve dobre stvari kod dece, uključujući i „sitnice“, i podstičemo ih u svakoj prilici, to može radikalno promeniti njihovo ponašanje. Da biste ojačali njihovu želju za uspehom i ojačali samopouzdanje, dozvolite im da „prisluškuju“ i čuju kada ih hvalite svojim prijateljima. To će izuzetno pozitivno uticati na njih.

4. Svojim primerom uče decu šta je dobro

Deca oponašaju ono što vide, zato roditelj mora da bude dobar primer.

5. Ljubav i poštovanje u porodici garancija su mentalnog zdravlja deteta

Iz porodice sve kreće, dete tu stiče prve navike. Ukoliko raste u okruženju koje je ispunjeno ljubavlju i slogom, velike su šanse da izraste u osobu sa puno samopouzdanja. Da bi dete bilo mentalno jako, mora da vlada sloga između roditelja.

6. Usavršite veštine roditeljstva

Nastojeći da odgajaju uspešnu i nezavisnu decu, jevrejski psiholozi razvili su čitav sistem vaspitanja, sa kojim se svako može upoznati na posebnim kursevima za roditeljstvo. Odgajanje malog genija, započinje usavršavanjem roditelja. Na ovaj način daćete primer detetu da je konstantno učenje ključ uspeha.

7. Naučite decu da pravilno iskoriste svoje vreme

Jevrejska deca ne znaju šta su lenjost i besposleno ćaskanje. Časvi violine, engleski jezik, matematika, deca su od malih nogu navikla na to da je normalno biti stalno zauzet poslom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.