Mesečeve mene

Mesec ima vaznu ulogu u svim astroloskim disciplinama, npr. u natalnoj astrologiji akcenat je – na tacnom polozaju Meseca u trenutku rodjenja odredjene osobe. Ali, nije dovoljno poznavati samo njegove potencijale i svojstva unutar natalnog horoskopa ili u trenutku rodjenja (faza u kojoj je neko rodjen) – potrebno je pratiti i njegovo kretanje kroz horoskop i zatim, pratiti njegov svakodnevni hod – Meseceve mene.
Kretanje Meseca kroz zodijak ili kroz natalni horoskop, otkriva jako vazne informacije i predstavlja jedan ugao posmatranja, dok Meseceve mene (faze) predstavljaju drugu kategoriju – veoma vaznu za pracenje i razumevanje odredjenih dogadjaja ili pojava na Zemlji, zatim kod naroda ili kod pojedinaca.
Mesec je najsjajnija i najneznija svetlost na nocnom nebu. Njegova „snaga“ je izuzetno velika i psihoanaliticari sa narocitom paznjom posmatraju i prate faze njegove promene.
Za Mesec, kao i za njegove promene ili faze postoje brojna verovanja i cinjenice – dokazano je da njegove razlicite faze imaju uticaj na odredjene pojave kod biljaka, zivotinja i ljudi, kao i na zivot na nasoj planeti.
Jos u doba anticke Grcke, Hipokrat je preporucivao da se ne izvode nikakve hiruske intervencije, ako se u tim danima Mesec nalazi u sazvezdju odgovarajuceg organa ljudskog tela, kojim upravlja taj zaodijacki znak. Npr: ako je trebalo uraditi operaciju stomaka, Hipokrat nije dozvoljavao da se uradi nikakav hiruski zahvat dok Mesec boravi u sazveudju Raka; ako se nalazio u sazvezdju Skorpiona nije dozvoljavao zahvate na nosu, prostati ili na genitalnim organima; ako se nalazio u Jarcu, nije dolazila u obzir neka stomatoloska intervencija ili vadjenje zuba. Trebalo je cekati da prodje tri dana, dok Mese ne napusti taj zodijacki znak.
Lekari i strucnjaci koji rade na psihijatrijskim odeljima dobro znaju – da osobe koje su krke psihicke gradje ili labilne, tesko podnose promene u periodu „Punog Meseca“.
Do sada je zabelezeno u zdravstvenim i psihijatrijskim ustanovama, i u policijskim izvestajima, cak je sproveden je veci broj istrazivanja koja potvrdjuju promene u ponasanju kod ljudi u vreme „Punog Meseca“ ili pomracenja. U tim fazama dolazi do: porasta kriminala, ubistava i samoubistava, zaim do razlicitih oblika nasilja ili masakriranja, takodje povecan je i broj saobracajnih udesa, kao i nesreca prouzrokovanih nepaznjom ili namerom – crna hronika obiluje mnogim dogadjajima, cak do nekih ekstremnih pojava. Veci je broj prijema u bolnice, pogorsava se zdravstveno stanje kod bolesnika, narocito kod teze operisanih ili onih sa psihickim tegobama, krvavljenje je obilnije.
U narodnom predanju postoji verovanje da: u fazi Mladog Meseca treba pozeleti neku zelju, zapoceti ili promeniti posao, pozajmiti novac i imati novac u dzepu, zatim ne treba prati ves ili oblaciti na sebe nesto novo. Dok u fazi Punog Meseca treba cuvati: zdravlje, mir, blagostanje i porodicnu ili licnu srecu.
Prema izgledu Meseca se odredjivalo i progniziralo vreme. Npr: kada je Mesec – bled, to je nagovestavalo kisu, kada je sjajan i cist – ukazuje da ce biti vedro, a acrvenkast – da ce biti vetra, nevreme i bura.
Drevni astrolozi su koristili i odredjenu tehniku upravljajuci se prema Mesecu za tumacenje snova, pri tome su davali i poucne savete.

PRAKTICNA UPUTSTVA
Vazno je da pratite kretanje Meseca – njegove faze i ukoliko veruje u njegov uticaj, postoje odredjeni prakticni saveti koje je dobro primenjivati:
• ako zelite da krenete sa dijetom, pocnite sa kurom prvog dana za vreme mladog Meseca;
• ako zelite da pozajmite novac, otvorite kredit, da promenite posao ili zapocnete novi, pripremate se za polaganje ispita, za putovanje – najbolje je da to ucinite u vreme dok se Mesec nalazi u fazi od 3/4 do mladog Meseca.
• ako treba da idete na neku lekarsku kontrolu ili hirusku intervenciju, izbegavajte da to cinite u fazi punog Meseca.
• ako skracujete kosu, nesto menjate na svom fizickom izgledu ucinite to u fazi mladog Meseca.
• dobri uslovi za uspeh u sportu, takmicenju, ribolovu, lovu ili u igrama na srecu su u periodu faze od 2/4 do punog Meseca.
• ako treba da ozvanicite neki dogadjaj u ljubavi, porodili ili braku najbolje je da to ucinite u vreme dok se Mesec nalazi u fazi mladog Meseca do 1/4.
ako treba da ucestvujete u nekom sporu ili u sudskom procesu najbolji period je faza od 3/4 do punog Meseca.
• ako treba da treba da zapocnete sa nekom velikom promenom u svom zivotu (neki znacajan dogadjaj ili obelezje) najbolje je da to ucinite u periodu od faze mladog Meseca do 3/4.
• ako kupujete neke nove stvari (odevne, kucne ili prakticne alatke) najbolje je da to ucinite u fazi od punog meseca do 2/4.
• ako osecate losu koncentraciju, umor ili zdravstvene tegobe i osetljivost organizma obatite se nekom za savet ili strucnu pomoc u periodu od mladog meseca do 3/4.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.