Mesec po znakovima zodijaka

Dok za Sunce kažemo da je duh, za Mjesec velimo da je duša. Zato nam položaj Mjeseca u znakovima Zodijaka ukazuje na područja emocionalnih uspona i padova.

Tako primjerice Mjesec u Ovnu ukazuje na ljude izraženog temperamenta koji slabo kontroliraju svoje emocije i koji u emocionalnom sazrijevanju najviše vrednuju vlastita iskustva i saznanja.

U znaku Bika Mjesec doživljava svoju egzaltaciju. Time se naglašava emotivni diskurs koji pred nas dovodi osobu sporih ali odlučnih reakcija, posesivnu osobu kojoj nedostaje spontanosti, ali koja voli komfor i čulne užitke.

Kombinacija Blizančeve brzine i praktičnosti uma i Mjesečevog poriva za emotivnim ispunjenjem prezentira osobu trenutačne intime, površnih emocija, vječitog kombinatora koji igra na više opcija, nijednoj od njih ne dajući čitavo svoje emotivno biće.

U znaku Raka Mjesec je domicilan. Time se spajaju dva načela iste kvalitete čineći osobu veoma intuitivnom, suosjećajnom, nedosljednim oklijevalom, rodoljuba i onoga tko u svakome traži ideal majke, osobu koja živi za primanje i pružanje ljubavi i pažnje.

Kada se Mjesec nađe u znaku Lava, tada pred sobom imamo osobu izraženih čulnih sposobnosti, koja u boljoj verziji pokazuje iskrena čuvstva i ushit, a u onoj lošijoj varijanti pred nama stoji plitak pompozni egocentrik.

U znaku Djevice, Mjesec manifestira osobu praktičnog pristupa, prilagodljivog karaktera, čiju emotivnu percepciju često ometa previše pameti i analitike, koja svoju osjećajnu prirodu često krije ispod pedanterije.

Mjesec u Vagi naglašava šarmantnu i diplomatsku crtu osobnosti, mada se često radi o osobi koja čitavoga života istražuje samoga sebe metodom pokušaja i pogrešaka. Ovo je osoba trenutka, koja voli flert i ljepotu, koja služi svijetu bez težnji da ga popravlja.

Kada se Mjesec nađe u znaku Škorpiona, znaku njegova pada, potencirana je njegova dubina, žestina i napetost. Osoba se često prepušta napadajima bezrazložne ljubomore i jala, ponesena gordom posesivnošću koristi čula u svrhu doživljavanja osjećaja dubinskog zadovoljstva, pri čemu ni sklonost ekscesnom ponašanju nije rijetka pojava.

U znaku Strijelca, Mjesec osobu čini povjerljivom, prijateljskom, nesputanom i vatrenih emocija i čula. Osoba je vječiti tragač za dubljim smislom i stoga je najsretniji kada je na putu u traženju dubokih iskustava i doživljaja. Ponekad je lakovjeran.

U Jarcu je Mjesec u egzilu, tu rasipanju emocija jednostavno nema mjesta. Svako emotivno isijavanje je suzdržano, ustegnuto, ovdje ćemo naći osobe koje sve vole imati pod svojom kontrolom, a kako je emocije teško kontrolirati, ove ih osobe guše, uvijek stavljajući osjećaj dužnosti i vlastitu ambiciju na prvo mjesto.

Mjesec u Vodenjaku je blago rečeno otkačen, utilitaran i iskustven. Emocije su u službi uvijek budnog uma. Ove osobe su avangardne, neupitno šarmantne, po definiciji nevjerne i ne vole duboku vezanost, a onima koji im potvrde njihovu agendu slobode, odužiti će se iskrenim emocijama.

U znaku Riba Mjesec se osjeća dobro, budući tu može pokazati svu raskoš svoje emotivne topline i nježnosti. Ovo su osobe čije je biće prožeto nekom uzvišenom tugom, „ruskom tugom“, kako bi to rekli pjesnici. U zavisnosti od aspekata i položaja vladara, ovo je ili najbolji ili najgori položaj Mjeseca u nečijem horoskopu rođenja.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.