Merkur i zdravlje

Kad su misli čoveka zatvorene, a mudrost zaključana, on je sklon bolesti. Osećanja i želje moraju se istražiti, a nade i ideje pokrenuti: sad postaje jasno da su ljudl s energijom ambicija i duha zdravi, dok su oni koji ih potiskuju podložni bolestima.

Merkur je način našeg razmišljanja a poznato je da misli utiču na naše zdravlje. Loše aspektovan Merkur često dovodi do misli koje iniciraju početak bolesti organa u kojima su smeštene planete aflikcije, i Merkur. Nes¬klad u mislima dovodi do nes¬klada u radu organa ili organizma. Merkur je kao planeta komu¬nikacija i detektora kod gluvonemih ili slepih osoba često teško afliktovan, najčešće Saturnom ¬zarobljen je u dvanaestom polju, iako njegov položaj u trećem polju može rezultovati mucanjem ili slabim vidom, posebno ako su s njime u napetim aspektima planete vladari šestog polja, ili je to upravo on, Merkur.

DIREKTNA VEZA MERKURA S POJEDINIM POTEŠKOĆAMA

Merkur vlada i Devicom pa je vezan i za probavu (trbušna šupljina i organi) dok mentalni deo njegovih aktivnosti stvara napetost i utiče na pamćenje. Kod genijalaca je dinamični Merkur u trigonu s električnim Uranom, brze misli i zaključi¬vanje stvaraju brze i efikasne ideje, no pod težinom kvadrata s npr. Saturnom stvara gubitak pamćenja i amneziju. Psihički problemi uvek su vezani za konjunkciju Merkura sa svetli¬ma (Mesec i Sunce). Naš respi¬ratorni sistem, kao zona Blizan¬aca, takodje zavisi od aspektata Merkura, pa mnogi koji pate od astme imaju konjukciju Merkura s težom planetom, Saturnom ili Neptunom. Bronhitis je vezan za Mesec, tačnije konjunkciju Merkura i Meseca kvadriranu malefikom, najčešće Saturnom, što ukazuje na nasledni porodični faktor. Kada Merkur putuje znakom Raka, donosi poteškoce s probavom, posebno ako se radi o ranijim smetnjama sa želucem. Rak je orijentisan na ishranu, zato će se kod mnogih Ijudi probuditi želja da izmene svoje prehrambene navike. Prelaz sa roštilja na vegetarijansku ishra¬nu neka bude blag, i u svakom slučaju u dogovoru s partnerom ili ostalima za stolom. Peče li vas želudac nakon neuspelog sastanka, ili pak sukobljavanja s partnerom, tada se radi o tipi¬čnoj reakciji vaših osećaja na razočarenje ili tugu. Smanjiva¬njem očekivanja, a većom ambicioznošću i idejama širite svoju toplinu i brižnost prema drugi¬ma, pa ćete se osećati zdravije i sretnije!

Merkur i njegov položaj u znaku otkriva vam organ koji vam može povremeno pričinjavati poteškoće.

MERKUR U OVNU, možete patiti od vrtoglavica praćenih glavoboljom i mučninama i imati poteškoća sa bubrežnim kamencima.

MERKUR U BIKU, donosi pečenje grla i promuklost, kao i probleme sa paratiroidnim žlezdama.

MERKUR U BLIZANCIMA, osim respiratornih poteškoća i bronhitisa, mogući su bezopasni, ali neugodni grčevi u rukama i nogama.

MERKUR U RAKU daje sklonost prehladama i grčevima u želucu, ali i povodljivost pa sklonost alkoholu kao utehi.

MERKUR U LAVU daje iznenadnu nesvesticu i bolove u donjem delu ledja koja nastaju posle dužeg sedenja

MERKUR U DEVICI daje kratak dah koji je nepogodan za sportiste i probleme sa stolicom i crevima.

MERKU U VAGI daje glavobolju zbog napetosti i probleme sa urinarnim sistemom.

MERKU U ŠKORPIONU daje mucanje, menstrualne poteškoće i bolove, ginekološke probleme.

MERKUR U STRELCU daje bolove u kukovima, bedrima i kolenima. Stalni ili hronični kašalj bez vidljivog uzroka

MERKU U JARCU daje reumatizam i probleme sa nečistom ili osetljivom kožom.

MERKUR U VODOLIJI daje gorušicu, alergije i bolove i probadanja u bilo kojem delu tela i stalne poteškoće sa cirkulacijom.

MERKUR U RIBAMA daje probleme sa štitnom žlezdom, malaksalost i osećaj hladnoće i povremene aritmije srca.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.