Marija Veljković – Biografija

Marija Veljković udata Milovanović, poznato je TV lice RTS-a, i našim gledaocima je lepa plava mama troje dece, najupečatljivija kao dugogodišnja voditeljka kviza „Slagalica“, a ono što mnogi ne znaju jeste da je ona po svojoj profesiji glumica, te je sa dobrim drugaricama i koleginicama Kristinom Radenković i Marijanom Mićić, odigrala i jednu zajedničku pozorišnu predstavu.

Marija Veljković – biografija
Lepa plavuša Marija Veljković je rođena u Zaječaru 15. jula 1980. godine, a gde je završila osnovnu i srednju školu, te se preselila u Beograd i upisala glumu na tadašnjoj Akademiji lepih umetnosti BK Univerziteta, gde je i diplomirala u klasi profesora Nikite Milivojevića i Anite Mančić.

Marijini roditelji, kao i baka, za koju je i danas voditeljka vrlo vezana, omogućili su joj lepo i bezbrižno detinjstvo ali i naučili je pravim vrednostima u životu, a poznato je da je Marijin otac poznati ortoped primarijus doktor Mirko Veljković.

Poznata voditeljka Marija Veljković je već punih sedam godina u srećnom braku sa arhitektom Milanom Milovanovićem, sa kojim ima troje dece, sina Đurađa od 6 godina, ćerku Rosu koja ima 4 godine i najmlađu mezimicu Nevu koja je rođena u februaru 2017. godine.

Glumačka i voditeljska karijera Marije Veljković
Iako Marija Veljković Milovanović, često za sebe kaže da je ona danas TV voditeljka i jedno od zaštitnih lica „Slagalice“, ipak je i „povremeno glumica“, a to se na osnovu broja predstava i TV uloga koje je imala nikako ne bi moglo baš tako reći, te je ona uistinu skromna kada je o njenom glumačkom opusu reč.

Naime, kada je upisala Akademiju „BK“ Univerziteta, Mariji su profesori rekli da ima jedan baš „zaječarski naglasak“, te da njen izgovor „vuče na vranjanski, iz perioda Stevana Sremca“, te da i odmah mora da radi na tome da ga promeni, i da uči govor i dikciju, u čemu joj je puno pomogla nekadašnja supervizorka kviza „Slagalica“ i čuvena lektorka Milka Canić, i lepa plavuša je vrlo i iskreno prihvatila savet kao dobronameran, te ga i poslušala bez trunke sujete i ljutnje.

Nakon studija glume je Marija Veljković, dobila priliku da radi na tadašnjo TV „BK“, što je ona rado i prihvatila, te je vodile tada veoma kultnu dečiju emisiju „Tajni agent Izzy“, koju su pak voleli i deca ali i odrasli, ali je ipak povremeno igrala razne predstave u čuvenom zaječarskom pozorištu „Zoran Radmilović“.

Tada je Marija postala poznato lice i uspela je da od anonimne devojke postane poznata lepotica koja pleni šarmom i elokvencijom, ali se na žalost ubrzo „BK“ televizija zatvorila, pa je Marija Veljković počela intentivnije da se bavi svojom osnovnom profesijom – glumom, te je igrala i u zaječarskom pozorištu, ali i u nekim beogradskim pozorištima.

Predstave koje je radila Marija Veljković su naime „Šalabalabajke“, u Beogradu, sa Slobodanom Bodom Ninkovićem, te i „Prljavo i čisto, nije isto“, te sa kolegama iz pomenute predstave obilazi škole i ustanove koje rade sa decom koja su ometena u razvoju, te ih edukuju o pravilnoj ličnoj higijeni i o načinu očuvanja životne sredine.

U svom rodnom Zaječaru, u pozorištu „Zoran Radmilović“, Marija je igrala u predstavi „Mileva Ajnštajn“, a u Beogradu je radila i na predstavama „Cimeri“ i „Radi mi svašta“, ali ističe da je publika na nju navikla kao na voditeljku „Slagalice“, te se svaki put iznenade kada je vide kako glumi „na daskama koje život znače“.

Već 2003. godine, je Marija Veljković kao već aktuelna voditeljka pomenutog kviza na RTS-u, imala i svoj prvi TV debi kao glumica u seriji „Mješoviti brak“, gde je glumila lik Milice Savić.

U popularnoj TV seriji „Vojna akademija“ koja se prikazivala na RTS-u, Marija je u periodu od 2012. do 2014. godine glumila lik doktorke, a koliko je multitalentovana, ona je pokazala kada je u vreme svoje treće trudnoće, 2016. godine napisala i objavila knjigu „Trudnoća je dar“.

Naime, u pomenutom delu, Marija Veljković je dala jedan vid pismenog uputstva za roditelje, u kome se mogu pronaći isprepletana njena lična iskustva sa savetima stručnjaka sa kojima je ona i razgovarala dok je bila trudna.
Takođe, u pomenutoj knjizi je Marija Veljković opisala i „trudničke dane“ i neka iskustva svojih dragih koleginica Kristine Radenković, Nine Radulović Lečić i Danijele Pantić.

Kada je u pitanju Marijin rad kao voditeljke kviza „Slagalica“, ona to doživljava kao jedno prelepo novo iskustvo, te je i takmičari i publika vide kao jednu neposrednu i ljupku osobu, koja na sve načine pokušava da ublaži takmičarima tremu od kamera i bodri ih u rešavanju zadataka koji su pred njima.

Međutim, Marija Veljković često ističe da je svojim dugogodišnjim radom na „Slagalici“, imala veliku čast i zadovoljstvo da upozna gospođu Milku Canić, koja je profesor srpskog jezika i vrlo priznati lektor, te koja je na žalost preminula, ali je nesebično sa sve tri voditeljke kviza delila savete i pomagala im da se što pravilnije izražavaju, što je Mariji Veljković dosta pomoglo pak u njenoj glumačkoj profesiji, gde su dikcija i akcenat podjednako važni kao i u voditeljksom poslu.

Privatni život Marije Veljković Milovanović
Kako je na početku teksta i navedeno, od 2011. godine je lepa voditeljka i glumica u braku sa Milanom Milovanovićem, i majka je troje dece, sina Đurađa i ćerki Rose i Neve, a kako uvek ponosno ističe, njen suprug u jednakoj meri učestvuje u kućnim poslovima i odgajanju dece kao i ona sama.

Ono što danas zvuči prosto neverovatno, u vreme „instant brakova“ i čestih razvoda, jeste jedna neiscrpna podrška koju Milan i Marija imaju jedno u drugom, kao i to da se i njihove porodice uzajamno vole, te da su obe bake tu da pomognu oko čuvanja unuka, kada Milan i Marija imaju obaveze ili im je pak potreban neki trenutak predaha.

Marija Veljković se i privatno druži sa svojim koleginicama iz „Slagalice“, Danijelom Pantić i sa Kristinom Radenković, a poznato je i da su njene velike prijateljice voditeljke i glumice Marijana Mićić i Nina Radulović (nekadašnja supruga proslavljenog glumca Branislava Lečića).

Ime i Prezime: Marija Veljković (udata Milovanović)

Nadimak: „princeza mama“ (nadimak koji su Mariji dala njena deca)

Datum i mesto rođenja: 15. jul 1980. godine, Zaječar, Srbija

Zanimanje: pozorišna i TV glumica; TV voditelj

Visina: 175 cm

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/marija.veljkovic.37

Instagram: https://www.instagram.com/mare.veljkovic/

Twitter: https://twitter.com/marijaveljkovi4

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.