Mama troje dece šije unikatne haljine za devojčice

Noću, dok troje dece mirno spava, u jednom stanu na Voždovcu nastaju vesele i šarene haljine za devojčice. Razgovarali smo sa Mirjanom Bogdanović, autorkom već prepoznatljivog brenda „Princeza Anja“, nazvanog po njenoj najstarijoj ćerki.

Još kao mala sam volela da pravim odeću lutkama“, priča Mirjana, po obrazovanju ekonomista. „Terala sam mamu da me nauči da pletem, kako bih im isplela džempere. Kad sam bila devojka šila sam sebi garderobu, i najviše volela to da nosim.“ Prema njenim rečima, najlepši poklon koji je ikada dobila je singer mašina, venčani poklon od svekra: „On je video koliko ja volim da šijem i kupio mi mašinu, a ubrzo se rodila i Anja, koja mi je postala najveća inspiracija. Počela sam za nju da šijem i da sama istražujem kako se kroji, kako se ušiva rajsferšlus, kako se prave falte.“

Pošto su Anjine haljine uvek bile primećene i nailazile na oduševljenje okoline, Mirjana je počela da izrađuje i originalne poklone za rođake i drugarice svoje dece, i primetila da ih devojčice veoma rado nose. „Kada sam rodila treće dete i od države dobila dve godine porodiljskog odsustva, muž mi je za rođendan kupio i englericu, i tada se moj hobi razvio u nešto ozbiljnije“, objašnjava ona. Važne smernice dobija od Anje i njenih drugarica, koje joj otkrivaju šta se sviđa današnjim devojčicama: da se haljina „vrti“, da ima tila i mašnica, da bude veselih boja. Anja je glavni model, stalno mora da proba haljine u procesu izrade, i na kraju da se slika u njima – ali srećom ona uživa u tome.

U kolekciji „Princeza Anja“ ima i svečanih i svakodnevnih haljina, sve su unikatne i ručno rađene. Mirjana sama bira materijale, koji, šije… „Kad vidim materijal odmah zamislim haljinu: od hiljadu materijala smislim hiljadu modela!“, kaže ona. Letnje haljine se prave isključivo od prirodnih tkanina, dok se kod zimskih, koje ne idu direktno na kožu, provuče i poneki atraktivni industrijski materijal. „Znam da je haljina dobro ispala kada Anja pita: ‘Mama, mogu li ovu da zadržim?“, otkriva Mirjana. One koje Anja ne zadrži, radosno nose devojčice od Beograda, preko Kopra, do Bazela.

Haljine ovog brenda izlagane su na Katapult Handmade Festivalu u Galeriji Progres u Beogradu, a mogu se poručiti preko Facebook stranice https://www.facebook.com/princezanja/, kao i preko Instagrama i Kupinda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Imate nemirno dete? Vi ste srećan roditelj!

Pročitaj →

Greške koje kvare izgled prilikom šminkanja

Pročitaj →

Upečatljivi detalji i orijentalni šik

Pročitaj →

Iva od antičkih vremena pomaže ljudima

Pročitaj →

Grane drveta kao dekoracija

Pročitaj →

Voće sa visokim procentom proteina koje treba da dodate vašoj ishrani

Pročitaj →

Recept za jednostavnu i jeftinu pitu

Pročitaj →

Da li je bebi potrebna voda?

Pročitaj →

Šta nas čeka do 20. marta?

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 4. MART 2021

Pročitaj →

VERUJE SE DA ŽENE SA OVIH 5 IMENA IMAJU SREĆAN ŽIVOT

Pročitaj →

Imate 25, a same ste: Šta sad?

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.