Mali Rituali pred odlazak na spavanje za negu lepote

Svaka žena ima svoje male rituale koje primenjuje svakodnevno kada je nega njene lepote u pitanju.

Neke od njih pokupimo još u tinejdžerskom dobu, dok su drugi rezultat ličnog iskustva i saveta stručnjaka. Imati lepo i negovano lice, glatku i zategnutu kožu, nežne ruke, sjajnu kosu i osećati se pri tom zadovoljno u sopstvenoj koži ponekad se čini kao – nemoguća misija. Između toliko saveta za negu lepote postavlja se pitanje šta primeniti a šta preskočiti. Donosimo vam danas listu malih rituala koji će učiniti da zablistate od glave do pete, a koji ne podrazumevaju preterani trud niti gomilu kozmetičkih preparata.

BEZ ŠMINKE PRI ODLASKU U KREVET
Odlazak u krevet sa šminkom na licu predstavlja ozbiljan prestup. Sasvim je razumljivo da ste umorni uveče, da ste se kasno vratili kući, ali sa šminkom koja nije uklonjena sa lica šaljete pozivnice bakterijama da napadnu vašu kožu, stvarajući vam probleme poput akni. Zašto je opasnije spavati sa šminkom na licu nego je imati na sebi tokom čitavog dana, zapitaćete se. Pre svega jer se noću koža obnavlja, pri čemu se pore otvaraju. Međutim sa šminkom na licu one nisu u stanju da sprovedu svoju misiju u delo.

KREMA ZA RUKE JE OBAVEZNA
Svako veče pre spavanja operite ruke blagim sapunom i vodom, temeljno ih obrišite i nanesite kremu za ruke. Obavezno je korišćenje guste i masnije kreme, koja će održati vlažnost vaših ruku na zadovoljavajućem nivou tokom noći, pri čemu kada se probudite sledećeg jutra nećete moći a da se ne zaljubite u svoje nežne ruke.

TONER JE DVOSTRUKO OBAVEZAN
Toner pomaže u obnavljanju prirodnog nivoa pH vrednosti vaše kože. Koža čiji je pH u ravnoteži otpornija je na bakterije i druge mikroorganizme. Osim toga toner je efikasno sredstvo za uklanjanje prljavštine sa lista i zaostalih tragova šminke.

NE ZABORAVITE NA KREMU OKO OČIJU
Ako postoji istinska lepota na svetu ona je u vidu ženskih očiju. S toga ne dozvolite da regija oko vaših očiju bude izborana . Pre odlaska u krevet obavezno posegnite za kremom koja je namenjena području oko očiju. Sastojci poput peptida u kremama ove namene vlaže i hidriraju ovu regiju, smanjujući istovremeno bore.

VEŽITE KOSU DOK SPAVATE
Spavanje sa vezanom kosom je daleko preporučljivije od raspuštene varijante. Kao prvo ujutro će vam znatno manje vremena trebati pri raščešljavanju kose, a kao drugo (najvažnije) kosa sadrži ulja i nečistoće koje se lepe za nju u toku dana, a koje u dodiru sa licem mogu izazvati pojavu akni.

NANESITE VAZELIN NA STOPALA
Nisu samo lepe ruke i lice važni za žensku lepotu. Stopala su ta kojima je takođe potrebna vaša nega. Vazelin je odličan po tom pitanju, jer omekšava tvrdu kožu i čini stopala glatkim i nežnim na dodir. Takođe on služi kao efikasna prevencija suvoj koži.

SPAVAJTE NA SVILENIM JASTUČNICAMA
Neverovatno ali istinito, vrsta jastučnice na vašem jastuku može da doprinese vašoj lepoti. Svilene jastučnice su preporučljivije od pamučnih jer svila ne upija znoj. Zatim ona sadrži brojne prirodne proteine i esencijalne aminokiseline koje su vrlo korisne za kožu. Takođe od svilenih jastučnica nećete imati nabore na licu kad se probudite.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 24. JANUAR 2021

Pročitaj →

Jednog će dana vojska bijesnih starijih žena zauzeti svijet

Pročitaj →

Žena ženi grize rep

Pročitaj →

Usamljenost je opasna

Pročitaj →

ZBOG ČEGA JE PLETENA HALJINA MUST HAVE OVE SEZONE?

Pročitaj →

9 REČENICA KOJE DECI RUŠE SAMOPOUZDANJE

Pročitaj →

Kako osušiti kovrdžavu kosu i dobiti prelepe uvojke?

Pročitaj →

Šik i veoma udoban široki džins u obliku bačve

Pročitaj →

UHAPŠENA MARIJA BULAT

Pročitaj →

MIRA FURLAN PREMINULA

Pročitaj →

Glumica zbog nepravde pobjegla u Ameriku!

Pročitaj →

Ginko poboljsava pamcenje

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.