Male pobede stvarnih roditelja tokom karantina

Kada dete dobije novu igračku, sve je tu i uzbuđenje i zainteresovanost i pregršt mogućnosti.

Međutim, kako se sve više upoznaje sa njom, njegovo uzbuđenje opada, i lagano je odlaže pokraj svih drugih igračaka. Slično smo doživeli i sami, kada je karantin povodom pandemije započeo. Bilo je u početku i zabavno, igrati se sa decom po ceo dan, jedno vreme zaboraviti na posao, a potom raditi od kuće. Ali, vremenom je postalo sve teže. Izazovnije da tako kažemo. Sveobuhvatnija iscrpljenost i konstantna briga uzimaju svoj danak.

Tokom proteklih meseci, svaki put kada bi se roditelji susreli sa bilo kakvom ležernošću, to bi smatrali „malom pobedom“. Navodimo vam danas male pobede, velikuh heroja, roditelja, koje će vas verujemo, motivisati da ostanete na pravom koloseku.

POBEDA BROJ 1 – VEŽBANJE
Pomislili biste, ko ima vremena za vežbanje kraj rada od kuće i troje dece koja plaču na smenu, ali i u isto vreme ponekad. Uz dobru organizaciju, sve je moguće. Veliki broj roditelja je priznao da im vežbanje, u vidu trčanja prepodne na smenu sa partnerom, omogućava da razbistre svoje misli. Što je još fascinantnije, u većini slučajeva ti roditelji se nikad ranije nisu bavili sličnom aktivnošću, niti su razmišljali u tom pravcu.

POBEDA BROJ 2 – RAT SA IGRAČKAMA
Znamo koliko brzo deca izgube interesovanje za svoje igračke, kada su im one stalno dostupne. Dobar deo mama je odlučio da uradi nešto po tom pitanju. Nije u pitanju stalna kupovina novih igračaka, to bi bilo suludo, već rotacija onih postojećih. Napravile su tri gomile igračaka, i od toga dve ostavile po strani. Svake nedelje deci su davale novu gomilu, koja im se pošto ih duže vreme nisu videla, činila zanimljivom i novom. Ujedno manje igračaka je značilo i lakše raspremanje sobe pred spavanje.

POBEDA BROJ 3 – ONLINE KUPOVINA
Uz socijalnu distanciju u vazduhu i nošenje maske, zaista je malo kom roditelju prijatno da bilo ostavlja decu kod kuće dok ide u kupovinu ili ih još gore vodi sa sobom. Činjenica da je većina radnji koje obično posećuju, kako pri kupovini namirnica za kuću tako i pri izboru garderobe i obuće, prilagodila svoj način poslovanja trenutnoj situaciji i omogućila online kupovinu, zaista je doprinela tome da se osećate kao istinski heroji, jer ste nabavili sve što vam treba, a niste izašli iz kuće.

POBEDA BROJ 4 – ODVIKAVANJE OD PELENA
Problem za većinu zaposlenih roditelja čija deca idu u vrtić je pronalaženje dovoljne količine vremena kako bi se posvetili učenju svom mališana da koristi nošu umesto pelena. Iako vaspitačice u vrtiću daju sve od sebe po tom pitanju, roditelj koji je odsutan u proseku 10 sati dnevno (8 za rad, i 2 za spremanje, odlazak i dolazak sa posla) plus spavanje, ima zaista malo vremena da učestvuje u tom procesu. Uz karantinsku situaciju, i ovakav poduhvat i uspeh čine se velikim za roditelje heroje.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.