MALA PIN-UP KUĆICA GAIA STVORENA ZA SVE AVANTURISTE

Kada bi postojao izbor za najbolju mini-gajbu na svetu, Gaia bi bila apsolutni pobednik!

Da se i jedan najobičniji odbačeni transportni kontejner za tren oka može pretvoriti u idealno mesto za stanovanje pokazala nam je Gaia, neverovatna mala kuća osmišljena od strane kreativaca iz Pin-Up Houses studija. Radi se o ugodnom, samodovoljnom domu opremljenom najnovijom tehnologijom koja odgovara savremenom načinu života. Dizajnirana je tako da bude idealno alternativno rešenje tradicionalnim stanovima a da istovremeno smanji negativan uticaj na životnu sredinu.

Kao što i sami možete pretpostaviti na osnovu prvih slika, jedna od glavnih karakteristika eksperimentalnog projekta stanovanja van mreže jeste maksimalno prikupljanje energije sunca i vetra. Tako se i ova kućica oslanja na svoje solarne ploče i vetroturbine čije se baterije mogu napuniti u bilo koje doba dana kao i tokom svih godišnjih doba. Čisto da biste stekli utisak o tome koliko je “smart” ovaj projekat – nivo baterije se može pratiti preko mobilne aplikacije čak i kada ste u pokretu.

Kućište je dizajnirano u morskom HC 6m kontejneru sa drvenim klinovima i šperpločom od smreke u unutrašnjosti. Još jedan impresivan detalj je krov samog kontejnera koji je prekriven pocinkovanim valovitim limom koji se proteže i iznad same konstrukcije, što automatski povećava prikupljanje kišnice. Ovako prikupljena voda se iz rezervoara dalje filtrira i distribuira u kupatilo i kuhinju.

Inače, Gaia kućica dolazi u paketu sa frižiderom, bojlerom i svim ostalim uređajima i to u skladu sa potrebama kupca. Od dodatne “opreme” ona uključuje još i kompaktne prostore za odlaganje, kauč na razvlačenje kao i stolice. Kuća ima otvorenu terasu koja se može sklopiti tako da zatvori kontejner što umnogome povećava privatnost domaćina.

Svi zidovi su iznutra isprskani toplotnom izolacijom u vidu sprej-pene što znači da je objekat useljiv tokom cele godine i da se ne treba posmatrati isključivo kao nekakva letnja kabina. Iako izgleda sićušno, ovo mesto je zapravo prilično prostrano. U pitanju zaista jeste moderna, samoodrživa i ekonomična kuća za sve one koji žele jedan sasvim drugačiji stil života ali i uštedu u svakom smislu te reči.

Gaia je još uvek samo jedan dobro osmišljen prototip čiji se sistemi mogu poboljšati kako bi postali još bolji i održiviji. Unapred se radujemo novim idejama!

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.