LinkedInu se vjeruje, a evo što mu je to donijelo u oglašavanju

U trenutku u kojem je pitanje povjerenja na društvenim mrežama postalo jako važno, LinkedIn je ostao adresa na kojoj se nalaze provjerene informacije.

Mreža za štrebere, kako često tepaju LinkedInu, već je neko vrijeme punoljetna, a njen uspjeh se može mjeriti s Facebookovim.

U trenutku u kojem je pitanje povjerenja u informacije na društvenim mrežama postalo jako važno, LinkedIn je ostao adresa kojoj se vjeruje. U nekim slučajevima toliko da služi kao mreža za upoznavanje i na privatnom, a ne samo poslovnom planu.

LinkedIn ima dvije i po milijarde korisnika, a u posljednje tri godine dobio je 200 milijuna novih, piše Financial Times.

Kad je Microsoft 2016. kupio LinkedIn za 26 milijardi dolara, spekulisalo se da je to napravio samo kako bi pridobio osnivača Rajda Hofmana, člana takozvane PayPal mafije, grupe bivših šefova PayPala među kojima su Ion Mask i Peter Til, jer je cijena smatrana – suludom.

Oglasi i izazovi
Sjedište LinkedIna nalazi se u San Francisku, a većina ga koristi za provjeru profesionalnih titula. Ipak, protekla godina ponešto je drugačija.

Prema šefovima iz LinkedIna, posljednjih godinu dana razgovori među članovima intenzivirali su se, a takav tip ponašanja omiljen je kod oglašivača. Tako je LinkedIn od oglasa u zadnjem kvartalu ubilježio milijardu dolara prihoda, dvostruko više nego u prethodnom razdoblju.

Ono što predstavlja izazov za kompaniju, koja planira poraditi i na novim opcijama, je kako ljude s mnogo znanja navesti da ga i podijele, prenosi tportal.

Facebook je već upao na LinkedInov teritorij ohrabrivši korisnike da traže posao preko platforme. TikTok je pak ljetos uveo opciju TikTokResumes, pomoću koje se posao moglo tražiti postavljanjem videobiografija.

Nastavi li LinkedIn zacrtanim tempom, cijena koju je Microsoft za njega platio možda na kraju i ne bude tako visoka.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.