Leteći Odred

Leteći odred je hrvatski glazbeni sastav.

Sastav je 1991. u Osijeku osnovao pjevač Denis Dumančić, ujedno i glavni skladatelj i tekstopisac sastava. Do sada su objavili osam studijskih albuma, te su nastupali na brojnim koncertima i festivalima, kao i na Dori 1993. i 1995. Svoju glazbenu karijeru je započela 1992. godine, kada ju je otkrio, podržao i lansirao Husein Hasanefendić, poznatiji kao Hus, priznati i renomirani autor i vođa “Parnog valjka”. Od 1992. godine do 2012. godine Leteći odred je izdao ukupno jedanaest albuma; osam studijskih, jedan album uživo s koncerta u Domu sportova i dva kompilacijska best off albuma, te 3 videosnimke sa koncerata u Domu sportova pod nazivom „Zagrebu za Valentinovo“ koji su se održali 1997., 1998. te 2002. godine povodom obilježavanja 10. godišnjice banda. Veliki uspjeh band je postigao sa autorskim pjesmama frontmana Denisa Dumančića poput „Sanjao sam moju Ružicu“, „Večeras je dušo rođendan tvoj“, „Od Prevlake do Dunava“, „Hej lutkice“, „Daj mi sebe“, „Žao mi je“, „Ja sam mali Mate“, „Kažu“, „Jednu mladost imam“, „Ljubav nije matematika“ „Bez obaveza“, „Studeni“ i mnogim drugima. Tijekom dugogodišnje karijere “Leteći odred” prodao je na desetke tisuća albuma i postigao nekoliko zlatnih i srebrnih tiraža, te tri puta napunio zagrebačku dvoranu Doma sportova. Svoju punoljetnost na hrvatskoj glazbenoj sceni grupa je obilježila izdavanjem svog 11. albuma „Best of odreda“ koji je izdan u svibnju 2011. godine u izdanju Dallas recordsa. Na duplom albumu se nalazi 35 najpoznatijih pjesama Letećeg odreda odabranih sa 10 studijskih albuma koje je grupa izdala do sada te kao bonus tu su se našle i dvije nove pjesme; pjesma „Studeni“ u kojoj se kao gost pridružuje i Kristijan Kiki Rahimovski te pjesma „Dok se kuneš“. Autor večine pjesama i frontmen Letećeg odreda, Denis Dumančić, se proteklih godina na hrvatskoj glazbenoj sceni nametnuo i kao jedan od najizvođenijih mladih autora na temelju izvješća Hrvatskog društva skladatelja. Do sada je kao autor intenzivno je surađivao i pisao pjesme mnogim afirmiranim izvođačima poput Ivane Banfić, Jasmina Stavrosa, Jole, Gazde, Massima, Danijele Martinović, Zlatka Pejakovića, Mate Bulića, Maje Šuput, Crvene jabuke, Prve lige itd.

Leteći odred svojih 20 godina karijere slavi velikim koncertom u Tvornici kulture u Zagrebu 25. veljače 2012. godine.

Trenutni sastav: Denis Dumančić; bubnjevi: Dino Bandić; gitara: Alen Opačić-Hrvat; klavijature: Marin Pavlović; basist: Martin Petračić

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.