LCHF dijeta

Švedska dijeta to jest LCHF način ishrane, kao što i sam naziv kaže Qow carb, hight fat, propagira smanjen unos ugljenih hidrata, a akcenat stavlja na masti i proteine. Za ljubitelje mesa i mlečnih proizvoda ovo je svakako odličan izbor, a oni koji su ga se pridržavali ističu da se ovim načinom ishrane može znatno smanjiti telesna težina. Još jedna povoljnost ove dijete jeste to što možete zaboraviti na kalorije, kao i na određenu satnicu, ali zato strogo morate poštovati pravila i ni u kom slučaju ne posegnuti za zabranjenim namirnicama.

Dobre strane: Propagira izbacivanje prostih šećera, poput sokova i slatkiša, i dovodi do mršavljenja.

Negativne strane: U dnevnom obroku zastupljenost ugljenih hidrata treba da bude minimalno 55%, a u ovoj dijeti zabranjeni su voće i žitarice, što automatski znači mali unos ugljenih hidrata i dovodi do deficita biljnih vlakana, ketoze organizma, niskog nivoa glukoze, koja je glavno gorivo za jetru, mozak i ceo naš organizam. Istina je da ćete ovom dijetom brzo skinuti kilograme, ali kad prestanete da je se pridržavate, jer ćete se uželeti žitarica i voća kilaža se može postepeno vratiti.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.