KUPANJE MALE BEBE

Kupanje bebe bi trebalo biti lijepo iskustvo i za mamu i za bebu, zato je od velike važnosti kako se od samog početka postavite prema ovom poslu. Neka djeca se obožavaju kupati i igrati u kadi, dok neka to jednostavno ne vole i glupo ih je siliti na to. Ako se dijete boji vode, važno ga je svaki puta prije kupanja pripremiti na kupanje i igrati se s njim za vrijeme kupanja, te kupanje učiniti što zabavnijim.

Novopečene majke zapravo imaju najveći strah od kupanja bebe, a kako bi ga pobijedile morate kupiti kadicu koja će vam biti što ugodnija, te koja će vam pomoći u ovom nimalo lakom zadatku opuštanja bebe.

Prije odabira kadice morate odlučiti u kojem položaju ćete kupati dijete. Da li mislite kupati dijete u ležećem, sjedećem ili klečećem položaju. Isto tako trebate odlučiti u kojoj prostoriji ćete kupati dijete. Kada odlučite ove važne dvije stavke, znat ćete koja kadica vam najbolje odgovara.

Dodatke za kadicu možete birati naknadno, prema potrebi. Najbolje je prvo isprobati kadicu, pa vidjeti što vam najviše odgovara, te što bi vam eventualno trebalo za ljepši i bolji užitak kupanja.

Kupanje morate učiniti što manje stresnim i za sebe i za dijete, pa pokušajte ukloniti sve brige vezane za kupanje. Pa tako ako vas uvijek brine temperatura vode, te da li bebi ta temperatura odgovara, najbolje će biti da kupite termometar, pa da temperaturu vode možete uvijek provjeriti i popraviti u tren oka bez imalo stresa.

Obavezno nakon kupanja koristite ručnik s kapuljačom, kako se beba ne bi prehladila. Vrlo je važno da beba bude dobro i temeljito obrisana i utopljena nakon kupanja.

Prije kupanja si sve stvari koje će vam biti potrebne za vrijeme i nakon kupanja, stavite pored kadice, tako da si olakšate cijeli postupak. Ako nešto zaboravite, niti slučajno nemojte bebu ostavljati samu u kadici, koliko god ona bila zaštićena.

Sigurnost bebe prilikom kupanja je najvažnija, pa zato birajte samo onu kadicu koja pruža maksimalnu sigurnost za bebu. Dok beba ne navrši šest mjeseci nemojte ju kupati raznim šamponima, koji će joj samo isušiti kožu i za kojima uopće nema potrebe, jer se beba ne maže prvih 6 mjeseci, s obzirom na to da još niti ne puza.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Top komad koji ide uz sve

Pročitaj →

Savjeti kako mališanima osigurati prostor za prve korake

Pročitaj →

Najdjelotvornije prirodne maske za lice

Pročitaj →

Moderni i seksi pleteni setovi

Pročitaj →

Macina trava olakšava put do potomstva

Pročitaj →

SAVREMEN DOM SA ČAK 16 RAZLIČITIH PODNIH NIVOA

Pročitaj →

ČORBA PUNA ZDRAVLJA

Pročitaj →

TJESTENINA U UMAKU OD CRVENE PAPRIKE

Pročitaj →

Plakanje je uvijek poziv upomoć

Pročitaj →

Ovaj znak hladan je kao stena

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. APRIL 2021

Pročitaj →

Pravila koja kroje proljećni stil

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.