Kretanje Meseca (faze)

Mesec svakog dana menja aspekte. Zbog toga dobro simbolizuje promene i obnavljanje. Takodje simbolizuje rodjenje, rast, smanjenje i smrt: cetiri Meseceve faze. Ciklusi Meseca su isti kao i bioloski ritam: voda, vegetacija, plodnost… Lunacija je ciklus transformacije, a njeno trajanje je 28 dana sto se moze podeliti na:

– Mlad Mesec (detinjstvo)
– Prva cetvrt (mladost)
– Pun Mesec (zrelost)
– Poslednja cetvrt (starost ili kraj zivota)
Pred vama je studija svakog Mladog Meseca koji, na astroloskom planu, predstavlja konjukciju Sunca i Meseca. U tom trenutku Mesec nije vidljiv. Moglo bi se reci: mala svetlost-mala smrt Meseca pred obnavljanje i novi ciklus koji ce trajati 28 dana.

Zbog svega ovoga, proucavanje Meseca predstavlja vaznu studiju, jer se na taj nacin veoma precizno odredjuje period i ton Mesecu koji je pred vama. Što je Mladi mesec blize nekom vaznom faktoru u vasoj natalnoj karti, efekti ce biti jaci… Trenutak kada je na nebu Mlad Mesec predstavlja pocetak promene u sledecih 28 dana.

Sa svoje cetiri osnovne faze, Mesec je bukvalno rudnik informacija za astrologa. Vasa duhovitost, vase akcije… bice vezane za Mesec mnogo vise nego sto mozete zamisliti.

Obratite paznju na svaki Mlad Mesec jer on oznacava pocetak, jaku energiju pomocu koje mozete profitirati. Nacinite korake da bi uspeli u onome sto zelite. Ova faza, blagonaklona prema kreativcima i umetnicima, otvara neverovatne mogucnosti koja ce u sledecoj lunarnoj fazi konkretizovati vasu mastu.

Sunce je jedina „lampa“ koja salje svetlost za vreme Mladog Meseca. Kako ste odusevljeni njegovim uticajem, to gorite od zelje da zapocnete novi zivot, glava vam je puna ideja. Promene su u vazduhu, ali vam je za „napad“ ipak potrebno Mesecevo svetlo.

Svaka Meseceva faza traje 7,8 dana.

PRVA FAZA

Pogledajte kada pada mlad mesec u ovoj godini!

POSAO

Ovo je trenutak kada mozete da zaokruzite svoje projekte, razmisljajuci o svakom detalju. Primeticete da sve ide odlicno u trenutku Mladog Meseca. Ukoliko vam u tom trenutku padne na pamet spasonosna i krupna poslovna ideja, znajte da ce se prvi rezultati pojaviti kroz devet meseci, a konacni kroz dve i po godine. Ukoliko je projekat bez velike vaznosti, rezultati ce biti vidljivi vec u vreme Punog Meseca koji sledi ili u vreme poslednje cetvrti.

LJUBAV Na vidiku su susreti, upoznavanja. Ovo je trenutak kada svi prizeljkuju vezu. Vezama nastalim u predhodnoj fazi trebace mnogo vremena da se pretvore u nesto realno. Ipak, iskoristite prvih 5 dana Mladog Meseca da omogucite zeljene ljubavne dogadjaje. Dovoljno je da razmisljate o tome i ponasate kao da ste vec pronasli osobu iz snova, kao da ste dobili ono sto ste zeleli.

ZDRAVLJE/DIJETA

Vase telo ima tendenciju da eliminise visak hrane i vode u vreme tzv „Starog Meseca“, a zatim da ih akumulira u vreme Mladog meseca. U tom trenutku vas apetit se povecava.

Potrebno je, dakle, da u ovom periodu smanjite unosenje velikih kolicina hrane u svoj organizam. Pre nego sto zapocnete dugu i ozbiljnu dijetu, bacite se na laku hranu kako bi lakse preziveli smanjenje kalorija. Ukoliko zelite da oslabite brzo i lako, odgodite dijetu za poslednja 4 dana lunacije. Isto vazi i za vase ostale male slabosti.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.