Kreiranje kuhinje u obliku slova L

Kada je izbor izgleda kuhinjskog prostora u pitanju, funckionalnost i praktičnost se obično stavljaju ispred estetike.

Oblik kuhinje je svakako uslovljen prostorom sa kojim se raspolaže, međutim u pojedinim slučajevima postoji mogućnost manevrisanja prostorom. U tu grupu spadaju kuhinje u obliku slova L, koje iako zahtevaju prisustvo dva zida da bi bile definisane mogu da se naprave i uz pomoć kuhinjskog šanka.

Kuhinje u obliku slova L predstavljaju opšte popularan dizajn koji u većini slučajeva uključuje kuhinjsko ostrvo u središnjem delu. Glavni razlog velike prisutnosti ove vrste kuhinja je lako uklapanje u male životne prostore kao i činjenica da odgovaraju sve viđenijim otvorenim konceptima. Ako ste se pitali da je jedna ovakva kuhinja pravi izbor za vas, odgovor možda možete pronaći razmatrajući njene prednosti i nedostatke.

PREDNOSTI KUHINJA L OBLIKA

U ovakvom kuhinjskom prostoru kuhunjski uređaji se mogu lepo rasporediti pri čemu dobijate istovremeno više radnih površina. Po želji ovakav jedan prostor možete da podelite na zonu pripreme hrane, kuvanja i pranja sudova. U kuhinjama koje opisuju slovo L sve vam je na dohvat ruke jer je prostor za kretanje skladno ograničen. Takođe ovaj oblik kuhinje vam obezbeđuje i dovoljno prostora za odlaganje posuđa, namirnica i svega drugog što koristite pri pripemi jela. Ako jedan deo vaše kuhinje u obliku slova L čini kuhinjski šank, on će postati savršeno dodatno mesto za sedenje kada vam dođu gosti.

NEDOSTACI KUHINJA L OBLIKA

Ovakav oblik kuhinje nije preporučljiv za veće kuhinjske prostore jer će uređaju u njoj biti previše udaljeni što će vam otežati pripremu hrane. Takođe treba da uzmete u obzir i to da veća površina kuhinje, osim toga što vam nudi veću površinu za rad i odlaganje namirnica, podrazumeva i veći prostor koji treba držati čistim i urednim. Posebno izazovni u ovom slučaju su uglovi, koji ako nisu planski iskorišćeni ostaju – slepe ulice.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.