kombinacija drveta i sive boje

Siva boja vlada enterijerima već godinama i, kako kažu stručnjaci iz oblasti uređenja domova, tako će ostati u narednom periodu. Osim što je još u trendu, ona je vrlo zahvalna nijansa jer se može kombinovati sa mnogim drugim bojama i odgovara u svim stilovima.

Blaga je i prefinjena, nikad napadna, pa čak i kada su najtamnije nijanse u pitanju. Mnogima se čini pomalo hladnom i suzdržanom, ali to se lako da izbjeći kombinovanjem više nijansi sive s drugim nijansama i materijalima, zavisno od toga šta želite postići u prostoru.

Nijanse sive boje, pogotovo one tamnije, savršeno se slažu s drvetom u svim oblicima pa je tako pravi užitak posmatrati enterijere i scene iz svakodnevnog života u kojima glavnu ulogu ima upravo ta kombinacija.

Ako niste ljubitelji pastelnih nijansi koje trenutno vladaju modom i enterijerima, onda će vam ovo biti odlična alternativa za savršeno uređen prostor. Jedan od impresivnih trendova koji se može uočiti u posljednje vrijeme u interijerima koristi ovu dopadljivu kombinaciju. Riječ je, naravno, o sivim kuhinjama u kojima se često mogu vidjeti i divne rustikalne drvene radne površine. Ako želite malo preokrenuti stvar, obojite zidove u tamnosivu boju, a neka vam ormariće prekrivaju daske od sirovog drva.

Iako je jedan od najčešćih instinkta kombinovanje sivih zidova sa svijetlobijelim aksesoarima i namještajem, ponekad je održavanje dizajna bogatim i neutralnim recept za pravo blagostanje. Kada se sivi zidovi kombinuju sa drvenim namještajem i predmetima, rezultat je gotovo uvijek veoma zadivljujuć. Uzmite za početak duboku paletu boja i pomiješajte je sa drvenim akcentima kako biste stvorili različite stilove i raspoloženja, uključujući i zemaljske, meditativne i rustične. Kada svemu dodate metalne dijelove i naznake mermera, nastaje luksuzan i dekadentan izgled.

Ako niste spremni da preuredite svoj dom u većem opsegu kako biste u životni prostor unijeli malo ove mistične kombinacije, to ne znači da je ne možete u manjoj mjeri uključiti u svoje uređenje. Tkanine, drvene daske, elegantno posuđe, dekoracije poput svijećnjaka i skulptura zajedno će stvoriti jednako efektan vizuelni učinak za mnogo manje novca. Zamislite samo kako će vaša hrana predivno izgledati u drvenim ili sivim zdjelama postavljenim na masivni drveni sto ili, možda, sto prekriven šarmantnim sivim stolnjakom. Vaš će sto prštati bojama bez mnogo truda, a hrana će izgledati još bogatije i slasnije.

U slučaju da kupujete namještaj i aksesoare koji slave uparivanje sivih boja i drveta, postoje dvije strategije koje vam mogu pomoći da odlučite. Prvo možete stvoriti sivu pozadinu i obogatiti je slojevima drvenih aksesoara, ili postaviti sive aksesoare nasuprot drvenim pozadinama. Odluka je vaša.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.