KOLIBA SAVREMENOG IZGLEDA NASTALA OD ODRŽIVIH MATERIJALA

Da li uopšte postoji neko ko ne bi želeo da poseduje malu kolibu kraj jezera, daleko do užurbane gradske sredine?

Ako celoj priči dodate i efekat održivosti, dobijate savršenu mešavinu korisnog, udobnog i „zelenog“. Upravo takva je jedna koliba koju vam danas predstavljamo. Njena gradnja fokusirana je na održivim građevinskim materijalima poput kedra i stakla, a svoje ime dobila je po ostrvu na kom se nalazi. Koliba nosi naziv Bowen Island House, i upravo zahvaljujući materijalima koji su učestvovali u njenog gradnji ona je uspostavila duboku vezu sa svojom okolinom. Smanjujući maksimalno uticaj na životnu sredinu svojim dizajnom ona suptilno dodiruje tlo, nestajući među drvećem.

Smeštena na neravnom terenu, na osamljenoj strani ostrva ova koliba nudi čaroban pogled na bujnu prašumu i mirnu vodu koja dolazi do njenog praga. Ostrvo je udaljeno od bučnih kanadskih gradova što ovu kolibu čini savršenim kutkom za beg od svakodnevice. Studio zaslužan za njen dizajn stvorio je ekološki prihvatljivu alternativu klasičnim načinima gradnje. Pri nastanku ove kolibe, najveći fokus je bio na „hvatanju Sunca“ odnosno ka njenom što boljem pozicioniranju kako bi unutrašnjost bila ispunjena sunčevim zracima. S druge strane obloga od crnog kedra daje mogućnost ovoj kolibi da se suptilno povlači u šumu iz sebe.

Betonski zidovi izliveni na licu mesta povezuju konstruktivne sa prirodnim elementima, kao i sa velikim površinama spoljašnjih paluba. Na donjem nivou vidljiv je izložen beton dok je gornji nivo podređen crnom kedru. U kolibu se ulazi sa zadnjeg uzvišenja na drugom spratu što je još jedna odlika težnje da se poštuje priroda. Zastakljena vrata pružaju očaravajući pogled ka vodi, dok je unutrašnjost kolibe uređena u minimalističkom stilu pri čemu deluje vrlo prozračno. Kontrast između belih zidova, drvenih podova i visokih plafona privlači pogled i stvara jedinstven osećaj. Zeleni krov je takođe detalj koji ne sme da bude zanemaren, koji produžava šetnju po prirodnom terenu.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.