Ko su prirodne žene

Ko nas voli, treba da nas voli zato što smo baš ovakve kakve smo. Prirodne. Stara škola. Tako su nas vaspitavali. I nije pogrešno. Ja danas to isto ponavljam svojim ćerkama.

Ovoj teoriji se, ipak, smisao narušava u pojedinim fazama života. Recimo, kad imaš četrdeset. Recimo, kad počneš da se čudiš borama na svom licu, koje uočiš u svom najdubljem izdanju tek na fotografijama. Da li je moguće da sam ovo ja? Da ne postoje svi oni Instagram filteri, pitanje je koliko bismo slika uopšte objavile. Gola istina.

Da, to smo mi i to su naše bore. Mali spomenari svih onih iskreno proživljenih, nasmejanih, uplakanih, zapitanih, začuđenih momenata u životima mojih vršnjakinja. Za četrdeset ih je, hvala bogu, bilo mnogo. I naša lica sve dokumentuju.

Da li moram da ostanem baš ovakva? Mislim, da li može ovaj prirodni proces samo malo da se koriguje, da se ogledalo vrati unazad? Pa i to pre deset godina sam isto bila ja!

Merilin Monro je govorila: „Želim da ostarim bez zatezanja lica. Želim da budem dovoljno hrabra da ostanem lojalna licu koje sam sama napravila.“

Ali, jedna je Merilin. Da sam ona, verovatno ni ja „tu ništa ne bih menjala“. Koja budala bi? Ali nisam. A i drugo je vreme. Nove tehnologije, mnogo brzih i efikasnih načina, sve više stručnih ljudi koji se time bave. Facelifting nije „teška“ hemija niti medicina. Ima lakoću rutinskog beauty tretmana. Žene naših godina više nisu žene „naših godina“. Mlađe su, zategnutije, izgledaju manje umorno.

Nisam Merilin, imam nekoliko dubljih bora koje me nerviraju, želim da izgledam, hajmo reći, sveže, ne plašim se igle (hrabra sam na neki svoj način), nije skupo. Dovoljno argumenata ZA lifting. Izvini, Merilin!

Biti prirodna je vrlina. Ali biti prirodna danas ne znači pustiti da se stvari dešavaju mimo naše kontrole, naših želja i odluka. Stoga, prirodna žena je ona koja misli svojom glavom, koja sama odlučuje o sebi ( i o svom izgledu), koja sa lakoćom uspeva da bude ono što želi da bude. A lakoća je posledica samopouzdanja.

Ko nas voli…neka nas još više voli. Ovakve.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Hrana koju preporučuju nutricionisti

Pročitaj →

Piletina u biber sosu Kineska

Pročitaj →

Milica Pavlović ne oprašta izdaju

Pročitaj →

Žestoko u žiriju “Zvezda Granda”,a varnice sijevaju između Milija i Marije!

Pročitaj →

Da vaša beba ima posebno ime? Evo ideja

Pročitaj →

NAJMUDRIJE žene u horoskopu

Pročitaj →

NIŠTA IH NE MOŽE RASTAVITI: Dva horoskopska znaka kojI su ROĐENI JEDNO ZA DRUGO

Pročitaj →

KO JE SANJAR, A KO IMA NAPADE BESA: Godišnje doba i vreme dana u koje ste rođeni govore KAKVA STE OSOBA!

Pročitaj →

LJUBAVNI HOROSKOP ZA OKTOBAR: Škorpije, BAŠ VAM ZAVIDIMO

Pročitaj →

NAJSEKSI OSOBINE vašeg horoskopskog znaka zbog kojih ste PROSTO NEODOLJIVI

Pročitaj →

HOROSKOP OTKRIVA: Evo sa kim ćete završiti u braku

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 30. SEPTEMBAR 2020

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.