kazna od 225 miliona evra

WhatsApp inače u vlasništvu Facebooka i najpopularniji čet servis na svijetu ove godine ide iz nevolje u nevolju. Evropa ih sad želi kazniti enormnom novčanom kaznom zbog kršenja GDPR zakona.

WhatsApp je godinu započeo s gnjevom mnogih korisnika, kojima se nije svidjela nova politika dijeljenja informacija s Facebookom.

U duhu takvih sentimenata, WhatsApp je nekoliko puta odgodio rok do kojeg korisnici moraju prihvatiti te nove uslove.

Pobuna na internetu isprva je odavala utisak da će svi sa svojih telefona izbrisati WhatsApp i preći na Signal, Telegram i druge začudne čet servise.

To se naravno nije dogodilo. WhatsApp koriste svi, na Androidima i iPhoneima i jednostavno je postao takav dio života da ga se teško odreći.

Da oni tu nešto s tim dijeljenjem podataka s Facebookom muljaju, svjedoči i nova kazna koju im propisuje Evropska komisija za zaštitu podataka (Data Protection Commission).

Prema njima, WhatsApp je prekršio GDPR regulativu jer korisnike nisu pravovremeno informisali o dijeljenju podataka s Facebookom i povezanim kompanijama.

Isprva je kazna trebala iznositi 50 miliona evra ali su je odlučili povećati na vrtoglavih 225 milijona. WhatsAppu je naređeno da preuzme cijeli niz mjera kako bi riješili nedostatke koji su im zamjereni.

WhatsApp je tu kaznu nazvao „neproporcionalnom“ ma šta pod time mislili.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.