Karmičko značenje Mesečevih čvorova u kućama

Mesečevi čvorovi predstavljaju tačke u kojima orbita Meseca preseca ekliptiku – prividnu putanju Sunca. Severni čvor poznat i kao Zmajeva glava predstavlja tačku u kojoj je Mesec iznad ekliptike, dok Južni čvor poznat i kao Zmajev rep predstavlja tačku u kojoj je Mesec ispod ekliptike. Mesečevim čvorovima je potrebno oko 19 godina da prodju ceo Zodijak, provodeći po godinu ipo u svakom znaku. Severni Mesečev čvor simbolizuje ispravan put podstičući donošenje ispravnih odluka. Severni čvor osvetljava životni put i predstavlja tačku širenja sopstvenog Ja kao i bogatstvo unutrašnjeg duhovnog sveta osobe. Južni Mesečev čvor simbolizuje karmičke veze, prošlost i iskustva iz ranijih inkarnacija. Južni čvor

označava i iskušenja osobe da ponovi neke stare greške jer se za ovaj čvor vezuju ograničenja i sputavanja. Srednjevekovni astrolozi su imali običaj da Severni čvor povezuju sa planetom uspeha i sreće – Jupiterom, nazivajući ga Tačkom Jupitera, dok su Južni čvor povezivali sa planetom sputavanja – Saturnom nazivajući ga Tačkom Saturna.
U nastavku teksta se možete upoznati sa značenjem Mesečevih čvorova u astrološkim kućama što predstavlja deo velike slagalice jer se prilikom tumačenja karmičkog horoskopa uzima u obzir kako značenje položaja Mesečevih čvorova u odnosu na kuće tako i u odnosu na znakove i aspekte kako bi se stekao što bolji uvid u celokupnu sliku prošlih inkarnacija osobe kao i njenih karmičkih lekcija u ovom životu.

Severni Mesečev čvor u prvoj kući / Južni Mesečev čvor u sedmoj kući ukazuje na to da bi osoba trebalo da teži životnom ispunjenju ističući svoju individualnost i ostvarenjem veće nezavisnosti. Od harmoničnosti aspekata zavisi i kakav odnos osoba gradi sa najbližom okolinom a naročito sa svojim bračnim partnerom jer u slučaju loših aspekata Mesečevih čvorova u ovom položaju postoji izraženija opasnost da osoba bude jako zavisna od svog bračnog partnera ili da na neki način „robuje“ u ljubavi.

Severni Mesečev čvor u drugoj kući / Južni Mesečev čvor u osmoj kući neretko ukazuje na osobu koja nosi iz prošle inkarnacije potrebu da se često oslanja na druge naročito po pitanju finansija. Od harmoničnosti aspekata zavisi da li osoba može svoj cilj ostvariti u potpunosti tj. da li može svojim sopstvenim naporima i u skladu sa svojim principima i poslovnom etikom dostici finansijsku stabilnost. U redjim slučajevima kod prisustva specifičnih aspekata Mesečevih čvorova u ovom položaju naglašena je mogućnost da se do finansijske stabilnosti na neki način dolazi i preko ljubavnog partnera.

Severni Mesečev čvor u trećoj kući / Južni Mesečev čvor u devetoj kući neretko ukazuje na osobu koja je u prošloj inkarnaciji bila veoma društveno aktivna i dominantna i jako je volela društvena okupljanja i zabavu. Osim toga, ova osoba je bila i jako rasejana ili bez čvrstih stavova. U ovoj inkarnaciji može patiti od usamljenosti ili emotivne praznine i može biti jako okrenuta duhovnosti, filozofiji ili religiji.

Severni Mesečev čvor u četvrtoj kući / Južni Mesečev čvor u desetoj kući ukazuje na osobu koja je u prošloj inkarnaciji više bila okrenuta materijalnoj strani života dok su druge vrednosti zauzimale manje bitno mesto u njenom životu. Loši aspekti Mesečevih čvorova u ovom položaju mogu čak ukazivati i na zanemarivanje ili loše ophodjenje prema članovima porodice. U ovoj inkarnaciji osoba zbog toga može imati porodičnih problema.

Severni Mesečev čvor u petoj kući / Južni Mesečev čvor u jedanaestoj kući ukazuje na osobu koja je u prošloj inkarnaciji ostvarila jako puno prijateljstava i prijateljstvo je shvatala kao nešto što je od suštinskog značaja u životu. Zbog ovoga se ovoj osobi moglo dešavati i da je zapostavljala svog ljubavnog partnera ili decu. U ovoj inkarnaciji joj se može desiti da na neki način izgubi sebe baveći se nekim pogrešnim aktivnostima. Osim toga, u ljubavi može dolaziti do brojnih nesporazuma naročito ako su Mesečevi čvorovi u ovom položaju loše aspektovani.

Severni Mesečev čvor u šestoj kući / Južni Mesečev čvor u dvanaestoj kući ukazuje na osobu kojoj je za lični unutrašnji razvoj i spokojstvo duše neophodno da bude zadovoljna i ispunjena poslom kojim se bavi kao i pozitivan životni stav koji će primenjivati u trenucima emocionalne nesigurnosti. Osim toga, do pozitivnih promena u životu može doći uz veću spremnost na otvorenost srca prema bliskim osobama.

Severni Mesečev čvor u sedmoj kući / Južni Mesečev čvor u prvoj kući ukazuje na osobu koja unutrašnji sklad svoje ličnosti može ostvariti kroz ljubav. Ovoj osobi unutrašnja lepota raste u meri u kojoj raste i njena ljubav prema voljenoj osobi, naročito ako su prisutni i harmonični aspekti Mesečevih čvorova u ovom položaju. Kod loših aspekata može biti izražen preterani egoizam što usporava i otežava ispunjenje životne svrhe ove osobe.

Severni Mesečev čvor u osmoj kući / Južni Mesečev čvor u drugoj kući ukazuje na osobu koja iz prošle inkarnacije nosi pojačanu potrebu za sticanjem veće materijalne sigurnosti dok se kod prisustva loših aspekata Mesečevih čvorova u ovom položaju mogu javljati čak i odredjeni strahovi od siromaštva usled čega osoba ne može biti sasvim opuštena čak i kada je finansijski situirana u dovoljnoj meri. Osim toga, moguća je i veća zatvorenost za saradnju ali i za intenzivnije druženje sa drugim ljudima.

Severni Mesečev čvor u devetoj kući / Južni Mesečev čvor u trećoj kući ukazuje na osobu koja lični napredak može obezbediti širenjem svojih vidika razmišljanjem o velikim i krupnim stvarima. Takodje, ova osoba se često može osećati obeshrabreno zbog raznih sitnica koje joj u odredjenoj meri kvare velike planove. Medjutim, kada su prisutni harmonični aspekti Mesečevih čvorova u ovom položaju izražen je veliki potencijal za ostvarenje ličnog uspeha kroz posao.

Severni Mesečev čvor u desetoj kući / Južni Mesečev čvor u četvrtoj kući neretko ukazuje na osobu koja iz prošle inkarnacije nosi odredjenu vrstu karmičkog tereta vezanog za porodične odnose. U ovoj inkarnaciji osoba može imati utisak da sebi može obezbediti lični napredak samo kroz maksimalno posvećivanje porodici i ulaganjem svoje energije u ostvarivanje što boljeg sklada i harmonije u porodičnim odnosima. Medjutim, u cilju dostizanja unutrašnje ravnoteže ličnosti i ostvarenja ličnog napretka potrebno je da osoba ulaže sebe i u posao i svoju karijeru tj. da ne zapostavlja ove aspekte života. Da li će svrha biti ispunjena umnogome zavisi od harmoničnosti aspekata Mesečevih čvorova jer loši aspekti često mogu ograničavati nastojanja osobe i na neki način sputavati je u ostvarenju njenih ciljeva.

Severni Mesečev čvor u jedanaestoj kući / Južni Mesečev čvor u petoj kući neretko ukazuje na osobu koja može tokom života više puta imati utisak da je sa nekom osobom na neki način karmički povezana – u ljubavi ili u prijateljstvu. Kod prisustva harmoničnih aspekata Mesečevih čvorova u ovom položaju ova osoba poseduje potencijal da kroz širenje socijalne svesti i pronalaženje životnog smisla kroz ostvarenje sklada u ljubavi ispuni svoju životnu svrhu i dostigne svoj lični napredak na svim životnim poljima.

Severni Mesečev čvor u dvanaestoj kući / Južni Mesečev čvor u šestoj kući neretko ukazuje na osobu koja je u prošloj inkarnaciji svojim poslovnim obavezama prilazila na površniji način ili je bila jako rasejana. U ovoj inkarnaciji ova osoba može imati odredjenih poteškoća na poslovnom polju ili biti osetljivija na polju zdravlja. Ukoliko su aspekti Mesečevih čvorova u ovom položaju loši to je neretko pokazatelj stalne borbe za bolji društveni položaj kao i mnogih uspona i padova na polju posla i karijere usled čega može biti narušeno i zdravstveno stanje usled mogućeg zapostavljanja i neredovnog kontrolisanja zdravlja. Kod prisustva harmoničnih aspekata Mesečevih čvorova u ovom položaju ova osoba može dostići unutrašnji sklad svoje ličnosti i voditi kvalitetan život tako što može biti okrenuta ka dubljom potragom za ostvarenjem duhovne transcendencije.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.