Karma

Grupa Karma osnovana je 1999. godine, a čine ju Majda Šušelj – Tara i Nenad Čirjak – Neno DJ. Do sada su izdali 6 studijskih albuma, jedan album s dance obradama hrvatskih hitova (“Karma remixes”) te album na engleskom jeziku “Seven days” koji je do sada izdat u Kini, Indoneziji i Ukrajini, a brojni singlovi s tog albuma su objavljeni na preko 250 kompilacija u celom svetu. Hitovi grupe Karma poput „Amore mio“, „Sedam dana“, „Malo pomalo“, „Zemljotres“, „Pusti da te vodi ritam“, „Zadovoljna“ te najnoviji „Subota“ i „Žena mačka“ osvojili su publiku ne samo u Hrvatskoj, već i delom sveta.

Zadnji studijski album grupe Karma “Party do zore” (u izdanju “Croatia records-a”) sadrži i 3 obrade velikih hitova – “Bolje biti pijan nego star” (Plavi orkestar), “Željo moja” (Doris Dragović) i “Da te mogu pismom zvati” (klapa Maslina) čime Karma nastavlja dugogodišnju tradiciju obrada pesama svojih kolega.

Kad govorimo o internacionalnim uspesima grupe Karma (uz malo sreće i puno rada) u početku im je najviše pomogao neopisiv uspeh u Češkoj i Slovačkoj. Tamo su, naime, sve albume prodali u duplim platinastim tiražama te već godinama osvajaju nagrade za najpopularnijeg stranog izvođača (osvojili su nagrade “Golden Otto” u Češkoj i “Kamaward” u Slovačkoj te dobili desetak platinastih i zlatnih ploča za postignute tiraže). Krasili su naslovnice svih najpopularnijih časopisa, a njihova verna publika redovno je punila dvorane i stadione na kojima su nastupali. Karma je imala potrebu odužiti se češkoj publici za takav fenomenalan prijem, pa su snimili i obrade dvije pesme na češkom jeziku, „Sladke mameni“ i „Decibely Laski“. Obe su postale mega-hitovi. Imali su priliku upoznati se ili nastupati s mnogim poznatim izvođačima poput Erosa Ramazzottija, grupe „Frankie Goes to Hollywood“, Ruslane, Danzela, Tiziana Ferra, a pesma „Malo pomalo“ je čak odabrana kao službena pesma svetskog prvenstva u hokeju održanog u Pragu.

Karma redovno sve singlove i video spotove snima i na hrvatskom i na engleskom jeziku. Početni uspeh u istočnoj Evropi rezultirao je i velikim interesom stranih diskografa (EMI Asia, Universal, Toco International), pa je Karma objavila prvi album na engleskom jeziku „Seven days“ (do sada izdat u Kini, Indoneziji, Ukrajini…), a pesme „Seven days“, „Amore mio“ i mnoge druge bile su na top listama radio postaja u Italiji, SAD-u, Brazilu, Njemačkoj, Japanu… Nakon izlaska engleskog albuma u Kini, usledila je i prva “kineska” turneja gdje su u 5 gradova u pred brojnom publikom predstavili svoje pesme. Nakon odličnih rezultata albuma “Seven days” u Kini, Maleziji, Brazilu, Italiji i brojnim drugim zemljama, Karma priprema i drugi studijski album na engleskom jeziku.

Singlovi grupe Karma „Subota“ i „Žena mačka“ poslednjih pola godine zauzimaju vodeća mesta top lestvica u regiji, a video spot za singl „Subota“ samo je na youtube-u pregledan preko milijun i šesto hiljada puta.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.