Kamilica je svemoguća

Kamilica smiruje um i otpušta strah, bol, ljutnju i brige. Kamilica u obliku čaja također pomaže kod nesanice.

Ako govorimo o vanjskoj upotrebi, kamilici se pripisuju svojstva ljekovitosti kada je u pitanju koža, sluznica nosa i oka. Na opekotine blažeg oblika možete staviti gazu natopljenu u čaj od kamilice. Ukoliko patite od konjunktivitisa, uvijek za oblog koristite svježe pripremljen čaj.

Kojim tegobama pomaže kamilica?
Ukoliko vas boli grlo, ispirite ušnu šupljinu kamilicom, a inhalacija kamilicom olakšati će simptome prehlade i upaljenih sinusa.

Kamilica je jedna od najznačajnijih biljaka za brigu o kosi i koži. Preporuka je da svakodnevno ispirete kožu čajem od kamilice, i brzo ćete primjeriti promjene na tijelu. Zbog ispiranje kose kamilicom ona ostaje mekana i sjajna.

Kamilica smanjuje stres i glavobolje
Konzumacija kamilice djeluje opuštajuće na živce. Ako vas muće strahovi, briga ili ste ljuti, popijte čaj od kamilice! Kamilica izaziva opuštanje i smanjivanje stresa. Kamilica olakšava glavobolju, zubobolju i bolove u ušima jer djeluje na živce povezane s centrom za bol. Opušta bolove kod menopauze i menstrualne grčeve. Ukoliko vas muče želudčani problemi i nadutost, kamilica ima blag ali djelotvoran učinak.

Ako se želite se riješiti akni, prištića i mitesera, parite lice kamilicom. Kamilica će vam proširiti pore i biti će vam lakše očistiti lice. Vidjet ćete, upale koje su već bile prisutne vrlo će brzo nestati.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.