KAKO UNETI RUSTIČNI STIL U SAVREMENU KUHINJU?

Svaka kuhinja je jedinstvena sa svoj način i ima svoju prepoznatljivu privlačnost.

Jedan od najpopularnijih stilova koji se u poslednje vreme provlači kroz kuhinje je rustični stil u svom najboljem izdanju. Vraćanje daška seoskog šarma čak i najmodernijim kućama je upravo ono što rustični stil donosi.

U svetu kojim dominiraju veštačke završne obrade, površine koje su sjajne i bezlične, rustični dodir pruža upravo taj “lični dodir” pun karaktera. Kako započeti sa stvaranjem prelepe rustične kuhinje?

ISTICANJE FUNKCIJE KOJA PRETHODI OBLIKU

Važno je zapamtiti da je u rustičnoj kuhinji funkcionalnost važnija od estetike. Raspored kuhinjskih uređaja, dobra pozicija kuhinjskog ostrva i radnih površina ono su čemu treba da ukažete pažnju pre razmišljanja o završnoj obradi i nijansama. U rustičnoj kuhinji staka stvar ima svoje mesto i svoju namenu.

PONOVNO KORIŠĆENO DRVO I NESAVRŠENI FINIŠI

Reciklirano drvo, ono na kom se vide sva njegova predivna nesavršenstva bilo u vidu ukrasnih greda ili kuhinjskih ormarića suština je rustične kuhinje. Ovakve površine čine da kuhinja zrači posebnim šarmom, dok se na njoj vide tragovi laganog starenja. Tamnije nijanse drveta su poželjnije nasuprot svetlijim.

DRVO SA SUPTILNIM CRVENIM DETALJIMA

Ako tek započinjete sa stvaranjem rustične kuhinje vaš izbor bi moglo da bude drvo u kombinaciji sa mestimičnim akcentnim crvenim detaljima. Kuhinjsko ostrvo ili jedan naglašen zid u crvenom tonu stvoriće jedinstveno okruženje sa rustičnim prizvukom.

ŽIVOPISNI ASPIRATORI I KUHINJSKI UREĐAJI

Iako blistava serija uređaja koja uključuje šporete, frižidere i aspiratore od nerđajućeg čelika izgleda veličanstveno u modernoj kuhinji, ako želite da ona ima rustičan karakter mogli biste da potražite nešto sa više teksture. Živopisne boje i neklasični materijali od kojih se izrađuju kuhinjski aparati poput drveta i kamena, zaista doprinose jedinstvenom izgledu kuhinje.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.