Kako suvo grožđe doprinosi gubitku kilograma?

Možda niste veliki ljubitelj suvog grožđa jer deluje tako bezlično u odnosu na sočno sveže grožđe, ali da li ste znali da vam ono može pomoći da smršate?

Nije tajna da je suvo grožđe zdrava alternativa klasičnim slatkišima. Suvo grožđe pored toga donosi brojne zdravstvene prednosti vašem organizmu. Prepuno vlakana, ono zapravo predstavlja savršen dodatak ishrani ako ste u određenom režimu mršavljenja, budući da je odlična zamena za šećer.

NA KOJI NAČIN SUVO GROĐŽE DOPRINOSI MRŠAVLJENJU?

Iako vam suvo grođže neće na direktan način pomoći da izgubite suvišne kilograme, ono vam pomaže na mnoštvo indirektnih načina. Svakodnevno konzumiranje ovih grožđica može vam pomoći da ostanete u formi i da budete veoma izdržljivi.

SUVO GROŽĐE SNABDEVA TELO ENERGIJOM

Budući da vam je dodatna energija preko potrebna kada vežbate, suvo grožđe je vaš savršen izbor. Grožđice su pune prirodnih šećera koji se nazivaju glukoza i fruktoza, a poznato je da se oni transformišu u energiju u organizmu. Pored prirodnih šećera koje vam daruje suvo grožđe vam obezbeđuje i dobru kombinaciju vitamina i minerala.

SUVO GROŽĐE UBRZAVA VARENJE

Istraživanja sprovedena na gojaznim osobama pokazuju da većina njih ima vidno spor metabolizam i loše probavne sposobnosti. Njihova loša probavna snaga je upravo ona koja im „lepi“ kilograme za telo. Hrana koju jedu transformiše se u masno tkivo umesto u energiju. Grožđice su bogate vlaknima i pomažu u ubrzavanju procesa varenja hrane.

SUVO GROŽĐE DOPRINOSI ZDRAVLJU KOSTIJU

Gojazne osobe često pate od loše strukture kostiju. Njihova velika telesna težina, čini kosti slabim i krhkim. Dodatak suvog grožđa obrocima u velikoj meri može da doprinese jačanju kostiju. Budući da u sebi sadrže prirodni šećer, grožđice će učiniti da imate manju želju za slatkišima tokom držanja dijete, istovremeno čineći vaše kosti snažnijim i zdravijim.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.