Kako spasiti oštećene vrhove kose

Naša kosa ne izgleda uvek onako kako bismo voleli.

Često je suva, a vrhovi oštećeni. Ali samo sledite nekoliko malih pravila kako biste uživali u lepoj i zdravoj kosi.

1. Redovno šišanje vrhova

Duga i zdrava kosa je ogroman izazov. Žene koje žele dugu kosu izbegavaju da posete frizera. Ovo je velika greška. Kosa je izložena oštećenju, čak i zbog visokih temperatura. Kada se krajevi oštete, kosa vremenom postaje sve kraća. Česte posete frizeru neće ubrzati rast kose, ali će značajno poboljšati njeno stanje.

2. Sušenje kose hladnim vazduhom

Zvuči kao nemogući zadatak, ali sve je stvar navike. Sušenje kose toplim vazduhom je brzo i prijatno, međutim, ovo nije recept za zdravu kosu. Hladni vazduh zatvara kutikule i čini ih sjajnijim.

3. Ulje

Ovo je postupak koji postaje sve popularniji. Zahvaljujući ulju, barem 1-2 puta nedeljno, kosa postaje jača i negovanija. Štaviše, štitimo je od štetnih uticaja spoljnih faktora i gubitka dragocenih proteina. Ne zaboravite da birate dobra, prirodna ulja.

4. Razne hranljive materije

Dobro je znati da kosa voli promene. Koristeći proizvode različitih sastava, redovno pružamo dozu novih, neprocenjivih sastojaka. Stoga ne oklevajte testirati različite proizvode.

5. Birajte kozmetiku mudro

Odabir prave kozmetike je ključ uspeha lepe i zdrave kose. Bez obzira na tip, najbolji izbor će biti prirodna kozmetika koja ne opterećuje kosu nepotrebnim dodacima. Ono što je najvažnije, trudite se da ne etiketi nema oznaka – SLS, SLES, parabena, GMO ili PEG.

 

 

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.