Kako se osloboditi bolova i ukočenosti u vratu?

Većina ljudi je u nekom trenutku u svom životu iskusila bol i ukočenost u predelu vrata.

Iako je u najvećem broju slučajeva reč o privremenom bolu i ukočenosti koja prolazi sama od sebe kroz nekoliko dana, ovo može da bude vrlo neprijatno iskustvo. Bolovi i ukočenost u vratu otežavaju izvođenje nekih najosnovnijih radnji, što bi značilo da želite da što pre prođu. Ako želite da se oslobodite bolova i ukočenosti u regiji vrata, u redovima koji slede otkrivamo vam na koji način možete to da uradite.

TOPLOTA ILI LED

Primenom toplote na vratu i u predelu ramena smanjićete grčenje mišića i doprineti tome da manje osećate bol. Takođe i led vam može pomoći da se smanji upala i da se oseti olakšanje. Kako biste otkrili šta vam više prija od ove dve vrste za ublažavanje bolova u vratu, možete naizmenično da eksperimentišete sa hladnim i toplim oblogama. Zagrejani termosi sa vodom ili vrećice sa ledom su najjednostavnije opcije, od kojih ni jednu ne treba direktno da stavljate na kožu, već preko pamučne gaze.

VRUĆA VODA POD TUŠEM

Ako želite trenutno olakšanje bolova u vratu, možete ući pod tuš i pustiti vruću vodu. Mlazevi vruće vode masiraće nežno vaša ramena i vrat i opustiti vaše zgrčene mišiće. Opušteni mišići omogućiće vam veću pokretljivost.

ISTEZANJE

Iako su vaši pokreti usled bolova i ukočenosti u vratu ograničeni, nežno istezanje mišića takođe vam može pomoći da ublažite bolove koje osećate. Dok budete radili ove vežbe potrebno je da budete oprezni i da se istežete onoliko koliko vam mišići dozvoljavaju. Naginjanje glavu na jednu pa na drugu stranu, napred i nazad je sve što vam je potrebno da biste opustili vratne mišiće.

MASAŽA

Ukoliko osećate vrlo intenzivan bol u vratu pri kom se čine bezuspešnim svi vaši pokušaji da ga se oslobodite, masaža je vaše rešenje. Svakako ova vrsta masaže treba da bude sprovedena od strane licenciranog terapeuta ili kiropraktičara, kako se vaše stanje ne bi još više pogoršalo.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.