Kako osušiti kovrdžavu kosu i dobiti prelepe uvojke?

Ako imate prirodno kovrdžavu kosu i još nikad do sad niste isprobali čuvenu plopping tehniku, prupustili ste mogućnost da imate savršene lokne.

Ali, nikad nije kasno, a upravo danas vam otkrivamo na koji način je potrebno da pristupite sušenju vaše kovrdžave kose, kako bi vaši uvojci bili savršeno definisani. Korišćenje posebne – plopping tehnike, na mokroj kosi eliminiše mogućnost mršenja kose i razdvajanja kovrdža tokom postupka sušenja.

Plopping tehnika je fascinantna ne samo po tome što vašoj kovrdžavoj kosi može da omogući da ima predivne lokne i veći volumen, već i što savršeno ravnoj kosi može da podari talasast izgled! I mada na samom počeku upoznavanja sa ovom tehnikom, vaša istrajnost može da bude dovedena u pitanje, važno je da ne odustajete, jer ćete sa svakim novim pokušajem sigurno biti sve bolji i bolji. Kako bi vam pomogli da definišete svoje uvojke, provešćemo vas kroz plooping tehniku.

KAKVA JE TO PLOPPING TEHNIKA?
Prilikom plopping tehnike trebaće vam pamučna majica, jastučnica ili peškir od mikrofiber vlakana, kako bi osušili svoje mokre kovrdže i omogućili im da ostanu lepo definisane. U osnovi reč je o kovrdžavo-odobrenoj tehnici uvijanja peškira oko glave. Ono po čemu se plopping tehnika razlikuje od klasičnog umotavanja kose peškirom je zapravo istezanje koje je svojstveno prvoj tehnici. Plopping tehnika zadržava vaše lokne kompaktnim, savršeno definisanim i omogućava im da se tako i osuše.

KAKO PRIMENITI PLOPPING TEHNIKU?
Pokazaćemo vam danas kako da uz pomoć majice dugih rukava, imate savršeno definisane lokne. Prvo što vam zapravo treba je upravo pamučna majica dugih rukava. Sasvim obična, bez printa. Majicu postavite na kraj kreveta sa rukavima okrenutim od vas.

Nakon što ste završili sa pranjem kose i naneli regenerator ili balzam, očešljajte svoju kosu, kako bi omogućili vlasima da oblikuju lokne. Zatim koristite svoju šaku i prste kako bi potiskujući kosu na gore (pri čemu ste je prethodno prebacili preko glave) i definisali lokne. Sada spustite glavu na sam rub majice, kod okovratnika i donjim krajem prekrijte svoju kosu, a rukave iskoristite da učvrstite obmotavanje. Sva umetnost se upravo dogodila.

Ova tehnika omogućiće vašim vlasima da se oslobode vlage i izgledaju savršeno nakon što ih oslobodite. U proseku oko 20 minuta je potrebno da držite kosu u ovakoj – specijalnoj kacigi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 17. MAJ 2021

Pročitaj →

MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. MAJ 2021

Pročitaj →

LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 14. MAJ 2021

Pročitaj →

Patlidžani punjeni povrćem

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. MAJ 2021

Pročitaj →

UKUSNI BRUSKETI S JAGODAMA

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 12. MAJ 2021

Pročitaj →

PILETINA I POVRĆE IZ RERNE

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.