Kako njegovati bebinu kožu: od pelenskog osipa do zaštite na suncu

Zašto je pelenski osip jedan od najčešćih problema kod malih beba te što treba biti najvažnije u njezi kože u ovom razdoblju?

Kako njegovati nježnu bebinu kožu, posebice u pelenskoj regiji, gdje se često pojavljuje osip; ali i kako zaštititi njezinu kožu na suncu, kao i nositi se s brojnim drugim izazovima roditeljstva, bila je tema 2. Becutanove radionice za mame, koja se održala u Zagrebu. Na radionici su se okupile brojne mame, koje su ispričale svoja iskustva. Televizijska voditeljica Marijana Batinić, sudionike je uvela u ovu lijepu priču, u kojoj su sudjelovale i Nevena Rendeli Vejzović, Mirna Medaković Stepinac te naša ugledna pedijatrica Diana Puževski.

“Važnost zaštite pelenske regije moramo promatrati sa aspekta dolaska novog člana u obitelj, koji izaziva veliko veselje, ali i zabrinutost. Sve pripreme i nabava vlažnih maramica, zaštitnih maski i krema za pelensku regiju čini nas sigurnim, ali se u prirodi ne događa sve kako smo mi zamislili. Velik broj stolica s jedne strane, kao posljedica nezrelosti probavnog trakta, uz istovremenom vrlo nježnu kožu u pelenskoj regiji, može rezultirati pelenskim osipom. Pravilna njega, često redovito mijenjanje pelena s posebnim naglaskom na toaletu pregiba kože, u kojima se zadržava pelenski sadržaj, može olakšati prve dane i učiniti roditelja sigurnijim, a bebu zadovoljnom i opuštenom”, rekla je dr. Puževski napominjući kako je u ovo doba godine najvažnije zaštititi nježnu dječju kožu od sunca.

“Sunce kao izvor života i bebama neophodnog D-vitamina omogućuje pravilan rast djeteta, ali nježna dječja koža posebno je osjetljiva na UV zrake i treba ju zaštititi. Prema svjetskim smjernicama, u prvih 6. mjeseci života, dijete treba poštedjeti ikakvog izlaganju suncu, a nakon toga boravak na suncu nije preporučljiv između 11 i 17 sati. Redovito korištenje zaštitnih sredstava, koje je potrebno nanositi i nekoliko puta dnevno tijekom izlaska na sunce, prevenirat će brojne probleme i trajna oštećenja kože”, savjetuje dr. Puževski.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ČISTO DA SE ZNA: Saznajte koji je horoskopski znak NAJBOLJI, a koji NAJGORI ispod čaršafa!

Pročitaj →

Na njih se NIKAD NE ZABORAVLJA: Kada jednom zavolite ovaj znak, ne možete da ga izbacite iz glave

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 22. OKTOBAR 2020

Pročitaj →

Internet statistike Ženske

Pročitaj →

Žene u četrdesetim godinama sve češće pate od istog poremećaja

Pročitaj →

Ovo voće vam pomaže kod oboljenja pluća

Pročitaj →

Ovih 8 STVARI SVAKA MODERNA ŽENA MORA DA IMA OVE JESENI

Pročitaj →

Srećno detinjstvo stvara decu bez ambicija

Pročitaj →

Vaša stopala će biti kao bebina Domaći piling od sode bikarbone

Pročitaj →

Ove jeseni i zime nosimo somot od glave do pete Vindtiž materijal broj 1

Pročitaj →

Valerijana – Ljekovita svojstva biljke

Pročitaj →

Pet načina da osvježite dnevnu sobu šik detaljima

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.