Kako loš odabir frizure može učiniti da izgledate starije

Sigurno ste nebrojeno puta pogrešili u proceni koliko neka dama ili devojka imaju godina i to samo zato što frizure koje nose čine da izgledaju starije, nekada i čitavu deceniju.

Kako bi frizura bila u skladu sa vašim godinama, najvažnije je da bude dobro ošišana, a onda i u pravoj nijansi.

Evo nekoliko najboljih saveta stručnjaka.

2. Zaboravite na oštro, ravno sečenu frizuru

Kako starimo, naša koža gubi onu svoju mladalačku punoću i lice umesto blago okruglastog postaje oštro, grublje. Svaki oblik frizure koji naglašava upravo oštru crtu lica zapravo postaruje jer oblo, meko lice povezujemo s mladošću. Recimo, kosa ravno sečena do brade, bez slojevitog šišanja od temena do dna kose vrlo je zahtevna, izgleda strogo i mnoge žene s takvom frizurom deluju starije.

Umesto ravnog šišanja odaberite klasični bob koji prekriva vrat i šiša se slojevito. Suptilno šišanje pramenova nejednake dužine oko lica čini ga mekšim, blago okruglijim i zato mlađim, piše miss7.24sata.

3. Izbegavajte bakarni sjaj

Ponekad kosa, bez obzira na boju kojom je bojimo, zadržava svoj crveni pigment, a to je naročito neprijatno i izgleda zastarelo kod farbanih plavuša.

– Žene često promaše pravu nijansu svoje boje – tvrdi Lisa Šepard, frizerka koja radi na britanskom TV programu “Izgledaš 10 godina mlađe”.

Ona dodaje da mala promena u nijansi boje može ženi iste sekunde ‘skinuti’ nekoliko godina. Da bi boja ostala u paleti hladnih, a ne ‘sprženih’ boja – kada imate nijansu pepeljaste, sivkaste ili platinaste plave kose, upotrebljavajte redovno šampon baš za te nijanse.

4. Ošišati se ili ne?

Mnoge žene smatraju da se nakon tridesete ili u krajnjem slučaju

Mnoge žene smatraju da se nakon tridesete ili u krajnjem slučaju nakon četrdesete moraju ošišati na kratko kao nekad njiihove mame. Ali, zaista nije potrebno ošišati dugu kosu ako je negovana, dobro oblikovana i dovoljno bujna. Jedino treba razmisliti o frizuri. Jako duga kosa, pogotovo ako je ravna, s razdeljkom u sredini, može licu dati oštrinu i privući pažnju na sitne bore koje na ženama koje nose takve frizure ne očekujemo.

Ako želite da nosite dugu kosu, mora biti slojevito šišana, meka, s nežnim valovima i razigrana, što pomaže da i lice izgleda

mladalački punije.

Mnogi frizeri ipak sugerišu da u srednjoj dobi šišamo kosu do ključne kosti, slojevito i nježno jer to vizuelno podmlađuje i vrat i opušteniji donji deo obraza i brade.

5. Nega u fokusu

Seda kosa često postaje grublja i neukrotiva i tad je nega zaista broj jedan. Osim kose veoma je važno negovati i teme, jer teme koje nije negovano može značiti i slabiji rast i ređu kosu.

Takođe, za vreme leta i sunčanja dobro je kosu zaštiti od UV zraka i sprečiti njeno isušivanje i vizuelno starenje.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.