Kako koristiti netradicionalni tarot

Zaljubljenicima u tarot sigurno se dogodilo barem jednom u životu da su u omiljenoj trgovini zastali pred golemim brojem tarot špilova. Neki od njih su doista neobični; vile, anđeli, vampiri, lisice, patuljci itd. Prikaza je jako puno i nije lako odabrati pravi špil za sebe. Tradicionalisti će rado odabrati Rider Waiteov tarot ili Thothov tarot, ali što je s onima koji preferiraju moderniji izgled karata. Pitanje je da li je moguće tehnike tradicionalnoga tarota primjeniti u modernim prikazima. Mnoge tarot karte su slične najstarijim tarot špilovima u smislu da se dijele na male i velike arkane i sadržavaju četiri elementa, ali drugih poveznica sa “starim” kartama nema. To itekako otežava tumačenje.

Primjerice, Klimtov tarot, engleski magijski tarot, Intuitivni tarot i mnogi drugi su slični Rider Waiteovom tarotu. Ovdje je potrebno kombinirati znanje o Rider Waiteu s vlastitom intuicijom. Pod vlastitom intuicijom mislim na samostalan rad s modernim tarotom. Bit će potrebno provesti dosta vremena s kartama. Od presudnoga je značaja da se vodi dnevnik i da se o kartama meditira. Meditacija je jednostavna. Naprosto svaki dan izdvojite 20 minuta za jednu kartu. Možete ići po redu ili izvlačiti nasumice, kako želite. Zurite u kartu, upijajte njenu simboliku. Tada sklopite oči i zamislite kako ulazite u kartu, u njen svijet. Obratite pažnju na ono što osjećate, vidite, čujete. Priđite liku ako ga ima i upitajte za poruku koju ima za vas. Sve zapisujte u dnevnik!

Za razliku od gore nabrojanih špilova, Zen Oshov tarot, medicinske karte itd., nemaju puno veze sa standardnim tarotom. Najčešće ovakve karte dolaze uz knjigu pa je preporučljivo knjigu detaljno proučiti. Ponekad čak niti knjiga neće biti od velike pomoći. Zato je važno da se opet oslonite na meditaciju.

Također, možete jednu kartu staviti pod jastuk prije spavanja. Ono što budete sanjali, bilo što što vam se bude vrtilo po glavi zapišite odmah po buđenju. U protivnom vrijedne informacije brzo će nestati.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.