Kako jednostavno izmjeriti koja ti veličina grudnjaka treba

Dobar grudnjak je kao dobar muškarac – ne steže, nego daje potporu baš u mjeri koja ti treba

Ako si ikada imala grudnjak koji ti baš i nije odgovarao, stezao te ili ti je bio suviše labav – znaš koliko je važno pronaći onaj pravi za svoje grudi. Loš grudnjak može uništit inače besprijekorni outfit – ili, još gore, može ti uništiti cijeli dan. Bolovi u leđima ili grudima te tragovi od naramenica koje se urezuju u kožu samo su neke od tegoba uzrokovanih pogrešnim odabirom grudnjaka. No, kako pronaći oblik i veličinu koji su najbolji za tebe? Od proizvođača do proizvođača veličine se razlikuju pa tako C košarica u jednoj trgovini može odgovarati D košarici u drugoj. Kako se onda snaći?

Najbolje je napraviti mjerenje grudi i mjere možeš zapisati pa ih koristiti kad ideš u kupovinu grudnjaka, a jako će ti pomoći i ako naručuješ donje rublje preko interneta. Za takvo mjerenje ne trebaš nikakvu posebnu opremu – samo krojački metar i nekoliko minuta slobodnog vremena, a poštedjet ćeš samo sebe mnogo patnje oko biranja prave veličine. Osim toga, kad jednom svladaš ovu metodu mjerenja, bit će ti mnogo lakše kad god budeš trebala iznova mjeriti – naime, kad se veličina tvojih grudi promijeni (na primjer, u trudnoći ili kod gubitka kilograma). Real Simple donosi jednostavni vodič za mjerenje pomoću čega će neudobni grudnjaci zauvijek postati star prošlosti.

Nosiš li pravu veličinu?

Evo nekoliko znakova da nosiš pogrešnu veličinu grudnjaka – grudnjak se podiže preko grudi kad digneš ruke, naramenice se urezuju, košarice su se naborale, naramenice spadaju s ramena, stvaraju se „šlaufići“ na leđima ili sa strane, grudi se „izlijevaju“ iz košarica, stražnji dio grudnjaka ti je na lopaticama.

 Najprije izmjeri opseg

Skini grudnjak i krojačkim metrom izmjeri opseg torza ispod grudi. Metar bi trebao čvrsto prianjati uz tvoje tijelo, a ne biti labav. Na izmjerenu vrijednost dodaj onoliko centimetra koliko treba da dobiješ konfekcijski broj – 70, 75, 80, 85 ili 90.

zmjeri veličinu samih grudi

Sada obujmi krojačkim metrom torzo skupa s grudima, na način da metar prelazi preko najistaknutijeg dijela prsa (u razini bradavica). Ako si dobila decimalu, zaokruži na cijeli broj.

Odredi veličinu košarice

Sada oduzmi vrijednost koju si dobila od prvog mjerenja od druge dobivene vrijednosti – i dobit ćeš veličinu košarice, npr, 85 (opseg samih grudi) – 82 (opseg ispod grudi) = 3 (veličina košarice C).

Kako biti sigurna da si odabrala dobru veličinu

Nagni se naprijed, presavij se u struku i obuci grudnjak pa zatvori kopču na leđima. Tako ćeš biti sigurna da su ti grudi skroz smještene u košarice. Zatim podesi naramenice. Provjeri ne stoji li grudnjak suviše labavo – trebala bi moći uvući samo jedan prst ispod gumice grudnjaka. Zatim odjeni usku majicu i pogledaj se u ogledalo. Strše li košarice? Ili se grudi „izlijevaju“ iz njih? Pogledaj se sa strane – grudi bi trebale biti u sredini između laktova i ramena – ako su niže, treba ti grudnjak koji će ti pružiti jaču potporu. Ako ti treba manja košarica, uzmi i veći broj podprsnog opsega – na primjer, ako ti je preveliki grudnjak 75C, probaj 80B.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.