Kako izračunati podznak u horoskopu?

Podznak u horoskopu (ili ascendent) jeste možda i najvažniji aspekt vašeg horoskopa. Na engleskom se ovaj termin zove još i „rising sign“ odnosno izlazeći znak odnoseći se na znak koji se nalazio na najistočnijoj tački neba u momentu nečijeg /vašeg/ rođenja.

Znak koji se na horizontu rađa zajedno sa vama. Podznak je značajan jer predstavlja našu ličnost i karakter, prvi utisak, temperament i jasnije zaokružuje čitavu priču o nama: kakvi smo, kako se ponašamo, reagujemo na situacije, koje su nam sposobnosti i slično.

Podznak utiče na našu pojavu, stav, način na koji se postavljamo prema drugima i kakav prvi utisak ostavljamo na njih. Može se slobodno reći da je podznak poput ulaznih vrata u razumijevanje naše natalne karte, nas samih i onoga ko smo suštinski. U natalnoj karti, podznak se nalazi u prvoj kući koja je i simbol vaše ličnosti.

Ascendent se često smatra maskom koju nosite kada susrećete druge i pokazuje prirodnu odbranu i kako se nosite sa svakodnevnim problemima kao i prvu, prirodnu reakciju pojedinca na nove ljude i situacije.

Kako se izračunava podznak u horoskopu?

Da biste sami izračunali svoj podznak neophodno je da, pored datuma rođenja, tačno znate još nekoliko stvari:

*Vrijeme rođenja

*Mesto rođenja

Zašto je ovo neophodno? Prosto, položaj znaka izlazećeg sunca se, u prosjeku, mijenja na svakih dva sata i u odnosu na to koliko je mjesto rođenja udaljeno od ekvatora. Zbog toga je veoma važno da znate tačno vrijeme i mjesto rođenja, kako biste mogli da precizno odredite svoj podznak.

Kad znate te podatke i ukrstite ih sa datumom rođenja, moći ćete tačno izračunati podznak u horoskopu i dobiti jasnije odgovore na ono što vas po pitanju vaše ličnosti interesuje. Poređenja radi, Sunce u svakom znaku provodi oko 30 dana, a mjesec otprilike dva i po dana. Zbog toga astrologija zahtijeva precizne podatke a ne procjenu, kako bi se stvorila precizna, tačna i odgovarajuća natalna karta.

Ukrštanje podataka i određivanje podznaka lako se određuje pomoću ove tabele:

Odnos znaka i podznaka

Kao što je Sunce središte Sunčevog sistema i korijen života na Zemlji, tako je i horoskopski znak središte nas samih, odnosno jezgro onoga ko smo. Podznak, sa druge strane, jeste način na koji nas drugi vide i doživljavaju. Znak se odnosi na ono što je unutra, što držimo u sebi, dok je podznak „rezervisan“ na ono što je spoljno, odnosno ono što prikazujemo svijetu oko nas.

 

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.