Kako da svoje mališane navedete da budu aktivni ove zime?

Sve što ti mali radoznalici žele jeste da gledaju crtane filmove po ceo dan, udobno sklupčani na kauču.

Vi biste s druge strane, želeli da rade bilo šta drugo osim toga, razume se. Sa dolaskom zime, sve je manje aktivnosti kojima deca mogu da se bave i upotpune svoje vreme kod kuće. Najveći problem je svakako hladno vreme i virusi koji vrebaju iza ćoška. Međutim, lekari nikako ne preporučuju deci, od vrtićkog uzrasta pa na gore, da tokom zimskih meseci najviše vremena provode u zatvorenom prostoru. Razlog tome je svakako taj što je telu neophodno da se kreće, a organizmu da svakodnevno udahne svež vazduh kako bi se izborio sa svim bakterijama i klicama. Kako dakle da svoje mališane navedete da budu aktivni ove zime?

TOPLA GARDEROBA
Kako ne bi gunđali da im je hladno i na taj način pokušali da vas ubede da ostanu kod kuće, pobrinite se da vaši mališani imaju toplu zimsku garderobu na sebi. Kape, šalovi, rukavice, čizme i tople jakne i vreme na otvorenom će im utoliko biti prijatnije.

NABAVITE PSA
Najlakši način da decu minimum dva puta navedete da izađu iz kuće, čak i ako je napolju počeo da pada sneg jeste da nabavite psa. Ljubav između životinja i dece je nemerljiva i oni će uvek biti spremni da sa svojim ljubimcem odu u kratku šetnju.

OSLIKAVANJE SNEGA
Kada padne sneg pravljenje sneška i sankanje nisu jedine aktivnosti koje mogu da se rade na snegu. Aktivnost poput „oslikavanja snega“ je popularna među decom svih uzrasta, a za nju vam treba samo malo boje za kolače i bočica sa raspršivačem u kojoj je voda.

HRANJENJE PTIČICA
Najmlađim klincima biće posebno zanimljiva aktivnost hranjenja ptičica u parku. Mrvice od hleba sakupljajte posle obroka i kada dođe vreme za odlazak u parkić ponesite sa sobom. Potom dajte detetu da ih prospe po pločniku pozivajući ptice na ručak.

PROUČAVANJE SNEGA
Navedite svoje mališane da budu mali istraživači. Kada sneg krene da pada izađite svi zajedno u dvorište i svakako navucite deci šarene rukavice. Zadatak je da svako dete ispruži ruku i uhvati pahulju, a zatim da je posmatra kako bi zapamtilo njen izgled i kasnije ga prenelo na papir.

POTRAGA ZA BLAGOM U SNEGU
Zadatak jednog deteta je da sakrije određeni predmet u dvorištu, a ostalih da ga traže ispod gomilica snega. Vi svakako možete biti neko ko će pomagati najmlađima da uspešno otkriju gde se krije skriveni predmet.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.