Kako da ljubomora ne uguši ljubav među vama?

Veze često u ljudima bude nesigurnosti kojih nisu ni svjesni, i to može da napravi ozbiljan problem. Što više nesigurnost izbija na površinu, to više utiče na vezu i partnerski odnos postaje toksičan.

Ako pokušavate da kontrolišete partnera, ili oboje pokušavate da kontrolišete jedno drugo, ljubomora raste, a ljubav se polako povlači u drugi plan sve dok sasvim ne iščili. Zdrav odnos nije toliko teško izgraditi, sve dok ste spremni da radite na sebi i potrudite se da budete dobri prema osobi koju volite i koja voli vas, tako da vaša veza bude stabilna i sretna. Postoji mnogo toga što možete da uradite, da biste izbjegli razarajuće posljedice koje ljubomora ima na odnos dvoje ljudi, neke od ovih stvari nisu lake, ali ako se volite, potrudite se. To je najbolje što možete da uradite za vašu vezu.

1. Vjerujte partneru i budite spremni da razgovarate
Kad ste u vezi, oboje morate biti “na istoj strani”. Morate vjerovati jedno drugom i biti spremni da iskreno komunicirate sa partnerom. Kad se pojavi neki problem, trebalo bi da možete da sjednete i razgovarate, pristojno i smireno, dok ne riješite to što vas muči.

2. Držite riječ
Ako ste osobi koju volite rekli da ćete nešto uraditi, ili da nešto nećete uraditi… Držite riječ. Nemojte dozvoliti da se partner nada nečemu i onda ga iznjeveriti. Neispunjena obećanja su jedan od najčešćih uzroka buđenja sumnje, a sumnja je zrnce iz kojeg se rađa nezadovoljstvo koje lako dovodi do raskida.

3. Razmislite o uzrocima ljubomore
Ne reagujte burno na svaku sitnicu, prije nego što napravite dramu, razmislite kako biste se osjećali da je situacija obrnuta.

4. Ne gubite iz vida partnerova osećanja
Budite spremni da prihvatite i razumijete kako se osjeća osoba koju volite i budite uvijek spremni da nju ili njega saslušate. I kad ste ljuti, i kad je ljuta osoba koju volite, takođe. Komunikacija je najvažnija. Stvari koje vi i ne primjećujete mogu jako povrijediti osobu sa kojom ste u vezi, i obrnuto, zato je toliko važno da uvijek možete da razgovarate.

5. Dajte prostora jedno drugom
To što jedno od vas ima potrebu da se povremeno osami nema nikakav dublji značaj, niti je to signal da vam je veza u krizi.

6. Uvijek budite fer
Nemojte igrati prljavo. Nemojte se svađati tako da sve vreme pokušavate da ujedete partnera za srce. I nemojte nikad da kažete “ne volim te” ako to stvarno ne mislite… Kad se neke stvari izgovore, nema više nazad. Birajte riječi i nemojte, ni kad ste ljuti, zaboraviti da je “s druge strane” neko koga volite i ko vas voli.

7. Preispitajte svoje “stare rane”
Možda je korijen vaših nesigurnosti u ranijim lošim iskustvima. Razmislite o tome, nije dobro da osobu sa kojom ste sada u vezi kažnjavate zato što vas je neki od ranijih partnera povrijedio.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ČISTO DA SE ZNA: Saznajte koji je horoskopski znak NAJBOLJI, a koji NAJGORI ispod čaršafa!

Pročitaj →

Na njih se NIKAD NE ZABORAVLJA: Kada jednom zavolite ovaj znak, ne možete da ga izbacite iz glave

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 22. OKTOBAR 2020

Pročitaj →

Internet statistike Ženske

Pročitaj →

Žene u četrdesetim godinama sve češće pate od istog poremećaja

Pročitaj →

Ovo voće vam pomaže kod oboljenja pluća

Pročitaj →

Ovih 8 STVARI SVAKA MODERNA ŽENA MORA DA IMA OVE JESENI

Pročitaj →

Srećno detinjstvo stvara decu bez ambicija

Pročitaj →

Vaša stopala će biti kao bebina Domaći piling od sode bikarbone

Pročitaj →

Ove jeseni i zime nosimo somot od glave do pete Vindtiž materijal broj 1

Pročitaj →

Valerijana – Ljekovita svojstva biljke

Pročitaj →

Pet načina da osvježite dnevnu sobu šik detaljima

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.