Kajem se jer nisam srećna“

Dok sam odrastala moji roditelji nikada nisu sa mnom pričali o finansijama. Ali su mi jasno dali do znanja dvije stvar: 1.Novac je bitan i 2.Novcem upravljaju muškarci. Moj očuh se starao o našim finansijama i majka je često govorila da nas je spasio.

Pa nije ni čudo što sam počela izjednačavati muškarce sa finsnsijskom sigurnošću. Ne čudi ni što sam odrasla tako što nisam imala samopouzdanja kada su finansije u pitanju. Tokom studiranja upoznala sam mladića iz veoma bogate porodice i bila impresionirana njegovom markiranom odjećom, autom i naseljem u kom je živjela njegova porodica.

Nikada se prije nikome toliko bogatom nisam svidjela. Vjenčali smo se odmah nakon što smo diplomirali. Vrlo brzo je uznapredovao u karijeri, i naš životni stil je bio raskošan. Imali smo ogromnu kuću sa dvorištem, i mnogo ljudi koji su radili na imanju. Oblačili smo se po zadnjoj modi.

Često sam se pitala, zašto sam se, pored svega što smo imali, ipak osjećala praznom? Moj suprug je mnogo radio, i po 18 sati dnevno, želio je da obezbijedi sigurno tlo prije nego što osnujemo porodicu. Sve odluke vezano za posao donosio je sam, ja sam bila upoznata sa svime, ali nisam imala uticaja ni na šta, samo sam mogla da ga pratim u svemu.

Većinu vremena osjećala sam se kao potpuna prevara. Nikada se u bogatstvu nisam osjećala ugodno. Nisam imala nikakvog znanja o finansijama i štednji. Više od novca i finansijske slobode ja sam željela svog muža – ali je ubrzo postalo jasno da je on vjenčan za svoju karijeru.

Nevjerovatno, ali sam počela da zavidim svojim udatim prijateljicama koje su imale problema s novcem,ali su se borile zajedno sa svojim muževima. Bila sam ljubomorna na to koliko su ranjivi i intimni jedno s drugim na načine koji su, za mene, zaista važni.

Nakon 7 godina moj muž je konačno bio zadovoljan finansijama da smo mogli početi zasnivati porodicu. Dobili smo dvoje djece, ali on nije previše vremena provodio s nama. Govorio bi da će imati više vremena za nas kada se penzioniše.

Vremenom je moje nezadovoljstvo raslo. Nisam se udala da bih bila usamljena, nego da bih imala partnera. Sav novac koji sam dobijala trošila sam na svakodnevne namirnice, stvari koje su trebale djeci, a ipak on je moje izbore nazivao ekstravagantnim i neodgovornim.

Želio je da me kontroliše. Ja možda nisam bila mudra kada su u pitanju finansije ni štednja, ali kada sam željela da naučim više o tome, on to nije dozvoljavao. Shvatila sam da naš brak nije baziran na ljubavi, nego na novcu i statusu.

Jednog dana moja sestra mi je rekla: „ Ti si najskromnija bogata osoba koju znam“. Bila sam zatečena. Čak ni nakon svih ovih godina nisam se smatrala bogatom. Tada sam shvatila – ovo nije život koji sam željela. Nakon 20 godina, moj suprug i ja smo se konačno razveli. Novac je bio taj koji je trebao da nas usreći, a na kraju on nas je rastavio.

Sada znam da, iako bogatstvo može osigurati siguran i ugodan način života, nikad ne može pružiti ono što je zaista važno: poštovanje, intimnost, zdrava komunikacija i istinska ljubav. Od mog razvoda je prošlo dvije godine, za to vrijeme učila sam o finansijama, i iako nije bilo lako apsolutno je oslobađajuće. Za razliku od nekad, sada se osjećam snažnom, srećnom i slobodnom. Sada sama kontrolišem svoje finasnije, i iako nije lako, ne bih ovo mijenjala ni za šta. Jedina prava sreća dolazi iz unutrašnjeg zadovoljstva.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.