Jovana Tipšin

Jovana Tipšin rođena je 22.12.1976 god. u Beogradu, odrasla je u višečlanoj porodici sa roditeljima, četiri sestre i tri brata. Osnovnu i srednju frizersku školu kao i solo pevanje završila je u Beogradu.

Prvi put zapevala je u devetoj godini kod brata na svadbi. Od svoje desete godine učestvuje na više audicija na kojima osvaja prve nagrade. Zatim osniva svoj “Bend” sa kojim gostuje po raznim diskotekama i restoranima. Jedan od njenih omiljenih restorana je “Topčiderska noć” gde je i najviše gostovala. Nakon toga dolaze koncerti za humanitarne svrhe.

Prvi album izdala je 1994. godine u svojoj 14. godini za PGP-RTS pod nazivom: “Drugarice za kasne sate” sa koje su se izdvojile pesme “Sve tuđe suze”, “Narandža na stolu” , “Burma od zlata”. Snimila je par spotova. Te iste godine proglašena je za otkrice godine.

Saradnici na prvom albumu bili su: Dragan Brajović koji je uradio sve melodije i napisao sve tekstove, dok je aranžmane uradio Zoran Tutunović. U jedan intervju na pitanje zašto gospodin koj je pozajmio novac za prvi album više forsira njenu koleginicu Mimu (Kristina Rozić), kojoj je takođe pomogao da izda prva dva albuma, Jovana je odgovorila da je vreme pokazalo da je u pogrešnu osobu više investirao ali da je ona nastavila sama i postigla mnogo više. Sledeće 1995 godine dok je njena koleginica vredno promovisala svoj novi album Jovana je diskografski pauzirala i spremala se za nove pobede.

Naredne godine za izdavačku kuću “ZaM” izdaje svoj drugi album pod nazivom “Ne zaboravi me”, ujedno stvarajući svoju ličnu kartu upravo pesmom “Ne zaboravi me” koja je postala Mega Hit. Nakon ove pesme Jovana je postala poznata po obradama grčkih pesama. Nastavila je saradnju sa Draganom Brajovićem, ali za ovaj album sarađivala je i sa Perom Stokanovićem, dok je aranžmane uradio Srđan Jovanović – Srki Boy. Za pesme “Ne zaboravi me” i “Dala sma ti ljubav” uradila je video spotove.

Saradnja sa Brajovićem i Srky Boy-a je nastavljena i za sledeći album, uradili maltene ceo album koji je izdala 1997 godine takođe za “ZaM” pod nazivom “Jovana & Srki Boy”. Sa albuma su se izdvojile dosta pesama koji su često bili promovisani u Zamovim emisijama, dok za naj upečatljiviju pesmu koja je opet bila Grčka obrada “Ruža puna trnja” bio je snimljen i video spot.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.