Jednostavni Načini za poboljšanje odnosa između majke i ćerke

Danas je nažalost sve manje skladnih odnosa u porodici.

Brojala ona dva člana ili više, uvek je tu neko ko zateže odnose, neko ko popušta i neko ko trpi posledice. Možda najkomplikovaniji od svih je onaj odnos koji se tiče majke i ćerke. U teoriji to bi trebalo da bude polje ruža, ali u većini slučajeva liči na grmljavinu sa mnogo munja. Gledajući u naručju svoju malu devojčicu po prvi put, ni jedna majka ne može da zamisli koliko će jednog dana biti dovedena do ivice živaca i vikati iz sveg glasa na to, tako bespomoćno i milo stvorenje. I mada ni jedan odnos nije idealan, jer smo jednostvno svi skrojeni drugačije, kako bi sa svojom majkom bolje funkcionisali (za slučaj da je trenutno odnos zategnut), obratite pažnju na savete koji slede.

POSTAVITE REALISTIČNA OČEKIVANJA OD VAŠEG ODNOSA
U savršenom svetu sa svakom osobom do koje nam je stalo imali bismo čvrste odnose ispunjene razumevanjem. Međutim, ne živimo u takvom svetu, nažalost. Dok je neko u stanju da izgradi prijateljski odnos sa svojim roditeljima, kod drugih se sve svodi na neku vrstu obostrane tolerancije. U svakom je slučaju potrebno biti svestan toga šta može da nastane od datog odnosa. Možda vam nije suđeno da sa majkom imate najidealniji odnos ali to ne znači da on nije ispunjen ljubavlju i poštovanjem.

PRONAĐITE ZAJEDNIČKA INTERESOVANJA
Stvari koje možete zajedno da radite mogu da vas zbliže. Bilo da je u pitanju nedeljno planinarenje, odlazak u kupovinu ili poseta kozmetičkom salonu. Pobrinite se da odaberete aktivnost u kojoj ćete obe uživati i pronađite vremena za kvalitetnih sat-dva (ili više) sa svojom majkom. Takođe ako ne možete da smislite ni jednu aktivnost u kojoj bi obe uživale, predložite nešto sasvim novo, što će biti izazov za obe. Čas grnčarije na primer.

BIRAJTE SVOJE BITKE
Neke bitke su vredne borde, dok je pri drugim bolje predati koplje. Umesto da uporno pokušavate da dokažete svojoj majci da povodom nečeg nije u pravu (što možda i nije toliko bitno), jednostavno se složite oko toga da svako ima pravo na svoje mišljenje. Setite se da ste vi i vaša majka odgajane u sasvim drugačijim vremenima, i da ne nosite sa sobom ista iskustva. Ono što vi danas znate, vaša majka u vašim godinama možda nije znala (po pitanju vaspitanja dece na primer), i vrlo joj teško može pasti ako je pokušavate ubediti da nije u pravu.

NAUČITE DA OPROSTITE
Zamerati nekom ko vam je jako blizak, poput rođene majke, pogrešnu reč ili delo dugo vremena je toksično po vas same. Nezadovoljstvo koje nosite u sebi jer stvari nisu protekle kako ste hteli i još uvek ima trzavica među vama, može pored svega da vam stvari i zdravstvene probleme. Samim tim ako odaberete da oprostite, nevezano za to što ste vi bili u pravu i što vaša majka nije načinila prvi korak, vi joj šaljete poruku kako treba da se ponaša prema osobi koja je deo nje.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 24. JANUAR 2021

Pročitaj →

Jednog će dana vojska bijesnih starijih žena zauzeti svijet

Pročitaj →

Žena ženi grize rep

Pročitaj →

Usamljenost je opasna

Pročitaj →

ZBOG ČEGA JE PLETENA HALJINA MUST HAVE OVE SEZONE?

Pročitaj →

9 REČENICA KOJE DECI RUŠE SAMOPOUZDANJE

Pročitaj →

Kako osušiti kovrdžavu kosu i dobiti prelepe uvojke?

Pročitaj →

Šik i veoma udoban široki džins u obliku bačve

Pročitaj →

UHAPŠENA MARIJA BULAT

Pročitaj →

MIRA FURLAN PREMINULA

Pročitaj →

Glumica zbog nepravde pobjegla u Ameriku!

Pročitaj →

Ginko poboljsava pamcenje

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.