Jednostavni koraci za masažu lica kod kuće

Masaža lica predstavlja najbolji način za podmlađivanje i opuštanje kože lica i mišića.

Takođe ova vrsta masaže trenutno podiže raspoloženje služi za ublažavanje strasa. Međutim većina ljudi jednostavno nema dovoljno vremena da svake nedelje odlazi u salon lepote na profesionalnu masažu. Ali to ne treba da bude razlog da ne uživate u ovoj izvrsnoj masažu. Sasvim je moguće njene čari osetiti i u svom domu. Donosimo vam ovom prilikom mali i praktičan vodič za masažu lica kod kuće.

PRE NEGO ŠTO ZAPOČNETE SA MASAŽOM LICA, POTREBNO JE DA:

Očistite lice blagim sredstvo za čišćenje. Koža mora da bude čista pre masaže.

Odaberite kvalitetno ulje za masažu. Za suvu kožu možete koristiti ulje badema ili argana. Za masnu kožu odaberite ulje jojobe ili grožđa. Za kožu sklonu aknama upotrebite ulje semenki šipka. Za osetljivu kožu odaberite ulje aloe vere.

Umesto ulja za masažu možete upotrebiti kvalitetnu hidratantnu kremu.

Obavezno temeljno operite ruke pre masaže.

PRVI KORAK – MASAŽA ČELA

Prste obe ruke savijte u zglobovima i postavite na čelo, tačno između obrva. Nežno ih povlačite na gore prema liniji kose, a zatim bočno prema slepoočnicama. Uradite to uz efekat struganja. Ponavljajte ovaj postupak 5 puta.

DRUGI KORAK – MASAŽA REGIJE OČIJU

I ovog puta je potrebno da savijete prste u zglobovima i da masirate prvo područje ispod očiju, od slepoočnica do ugla nosa. Sledeći potez je masaža iznad očiju od ugla nosa ka slepoočnicama. Možete povezati ova dva poteza i kružno tretirati regiju oko očiju. Pet krugova je sasvim dovoljno.

TREĆI KORAK – MASAŽA OBRAZA

Savijene prste u globovima postavite na obraze, u blizini nosa. Nežno pritisnite i povucite potez preko obraza ka ušima. Ponavljajte pet puta.

ČETVRTI KORAK – MASAŽA REGIJE USANA

Napravite uz pomoć kažiprsta i srednjeg prsta slovo V. Savite na regiju usta tako da vam kažiprst bude iznad gornje usne a srednji prst ispod nje. Nežno pritisnite i povucite potez ka ušima. Ponavljajte pet puta.

PETI KORAK – MASAŽA BRADE

Zglobove prstiju koji su savijeni postavite na liniju ivice, a zatim uz lagani pritisak povucite potez na gore, u isto vreme. Potez treba da sledi liniju ivice do podnožja ušiju. Ponavljajte pet puta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.