Jedna lirska interpretacija lilita

Ne sanjaj u njenim velovima

/Tamna strana Mjeseca gdje ništa nije takvo kakvo izgleda /

Sve pećine svijeta će neprimjetno i podatno pomaknuti stijene u stranu pred tvojim mekim delikatnim koracima u prilaženju. Hladni mokri zidovi će te zavoditi ukradenim plavim mjesečevim svjetlom, podzemna ledena jezerca će u toplom narančastom odsjaju postati tropske tople vode, stalaktiti čarobna nebeska arhitektura, a tvrdo uglačano kamenje hladna maternica, koja hladi vrelu glavu ,punu očekivanja. Blažene u svom zahvalnom čuđenju, gledajući te, zavest će samu sebe, odsjajivajući ti sve ono što se nisi ni usudio sanjati. A kad prvi put tvoja dječačka radoznalost posusta od istraživanja tog nadrealno primamljivog krajolika i puna povjerenja se spusti u san na mokri kamen, ukradeno mjesečevo svijetlo će postajati sve bljeđe, biti će ga sve manje, a ti ćeš zatečen promjenom ostati nepokretan od zgranutosti, bez mogućnosti da odeš.

Ti si ipak samo usamljeni dječak koji traži svoju veliku plavu nebesku majku – Lunu, vilenjak koji se hoće igrati sa vilama i nimfama u toplim mediteranskim šumama borova i čempresa i Pjesnik zaljubljen u Ljepotu, koja umire u teško promjenjivim agregatnim stanjima vode i kamena. Podzemne pećine najzavodljivije i najmračnije od svih boginja Lilit su samo za tvoje sanjanje, iskušenje ratnika i magova u uzdizanju koji su davno poklonili Dušu Bogu, a srce Damama i slatki zalogaj, užitak ili propast nemuštih, grubih ili Posrnulih.

Tvoja duša je preplaha i prenježna da podnese toliku želju i traženje, tvoje astralno tkivo raspršeno da zacijeli ugriz zubi pohote kao odgovor na tvoje neprianjanje i trag oštrih kandži mračnih strasti kao odgovor na tvoju razigranost koja ne traži ni početak ni kraj, već samo sporadično odlaženje i dolaženje. Dugo nećeš primjetni da si izgubljen u nepokretnom postojanju njoj ne više tako interesantnog posjeda, a staze ne uvijek ugodnih snova će ti jedine ostati.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.