JE LI I VAŠE DETE OPSEDNUTO KAMIONIMA? Evo kako ovakve igračke utiču na razvoj mališana

Devojčice i, češće, dečaci u jednoj fazi u omiljene igračke ubrajaju kamiončiće i oduševljeno posmatraju ova vozila na ulici, a stručnjaci ističu da je ovo interesovanje deo njihovog razvoja

Kako za „Njujork tajms“ ističe dr Peti Klas, „strastvene opsesije, bile one povezane s kamiononima ili ne, zapravo su korisne za decu“.I ne samo to, sama igračka u obliku kamiona pomaže mališanima u razvoju.— Igranje igračkama kamionima je odlično za koordinaciju ruku i očiju i finu motoriku — naglašava fizikalna terapeutkinja Lora Bler. — Igranje kamionom pomaže da se formira veza između vida i pokreta ruku, a igranje dvama kamionima istovremeno podstiče dete da koristi obe ruke. Ako dete puzi dok se igra, to jača njegov trup i gradi stabilnost ramena. Takođe, pomaže u razvoju veštine planiranja i svesti o prostoru.Ona je dodala da su sitniji kamioni korisni za razvoj fine motorike jer deca prstićima okreću male točkove.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.