Jaspis – element Zemlje

Jaspis je kamen sreće. Može se naći u svim bojama, uključujući: crvenu, smeđu, roze, žutu, zelenu, sivu, belu i ljubičastu. U drevnoj Kini jaspis se smatrao simbolom misterije života i transformacije. U Evropi je simbolizovao hrabrost i skromnost. Jaspis je pod uticajem jupitera i merkura.

Jaspis u talismanima i amuletima

Kao amajlija, jaspis obećava bogatstvo i zdravlje, daje elokventnost, poboljšava pamćenje.

Astrolozi smatraju jaspis kamenom naučnika, jer im on daje upornost u ostvarivanju teških eksperimenata. Kao amajlija, jaspis deluje protiv groznice i epilepsije, gubitka memorije i sluha. Verovalo se da jaspis može izlečiti stomačne bolesti. Stalno nošenje ovog kamena pojačava čulo mirisa.

Lekovita svojstva jaspisa

Jaspis pomaže u lečenju niskog krvnog pritiska. Ublažava bolesti probavnog sistema i smanjuje bol kod modrica. Crveni jaspis zaustavlja krvarenje, leči ženske bolesti. Tamni jaspis spašava od otrova i mržnje. Smeđi jaspis je koristan kod preteranog starenja, kožnih oboljenja i raznih alergijskih osipa. On potiskuje neurotične strahove, halucinacije i impulsivne opsesije. Žuti jaspis ima pozitivan uticaj na endokrini sistem. Deuje na izbacivanje toksina, apsorpciju vitamina A, B i C, takođe i mikroelemenata poput aluminijuma, magnezijuma i cinka. Zeleni jaspis poboljšava vid, jača čulo mirisa, poboljšava probavu i stimuliše disanje. Koristi se u kremama za masažu.

Magična svojstva jaspisa

Nošenje priveska ili narukvice sa ovim kamenom štiti vlasnika od zlih duhova i uroka. Jaspis daje hrabrost i samopouzdanje za postizanje pobede. To je jedinstven kamen koji uklanja svu negativnu energiju prikupljenu u ljudskom telu. Crveni jaspis je jedan od najmoćnijih. Nošenje jaspisa utorkom garantuje uspeh u poslovnim sastancima. Stavlja se na sve čakre.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.